Dnes na večeru si pripravíme držkovú polievku z hlivy
Suroviny pre 4 osoby:
500 g hlivy,1 cibuľa, 60 g masti, 30 g múky, 3 strúčky cesnaku, majorán, mletá červená paprika, soľ, korenie
Príprava:
Na časť masti dáme dusiť nakrájanú cibuľu a hlivu. Hliva si pustí šťavu, no ak je treba, trošku ju podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Po zmäknutí pridáme prelisovaný cesnak, soľ, korenie, majorán, zalejeme vodou a privedieme k varu. Zo zvyšnej masti, múky a papriky si urobíme zápražku. Pridáme k hlive, necháme prevrieť a dochutíme podľa potreby. Podávame s čerstvým pečivom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies