Dnes na večeru pripravíme dusené pliecko na hubách. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 800 g pliecka, 10 vetvičiek rozmarínu, 1 PL masla, 1 ČL soli, 1 %CL mletého čierneho korenia, 1 PL oleja, 1liter vývaru, 100 g sušených hríbov, 1 cibuľu, 1 smotanu na varenie,
Suroviny pre 4 osoby:
800 g pliecka, 10 vetvičiek rozmarínu, 1 PL masla, 1 ČL soli, 1 %CL mletého čierneho korenia, 1 PL oleja, 1liter vývaru, 100 g sušených hríbov, 1 cibuľu, 1 smotanu na varenie,
Príprava:
Mäso umyjeme, osušíme a prešpikujeme rozmarínom. Osolíme, okoreníme a prudko opečieme na masle a oleji. Podlejeme vývarom a dusíme. Potom pridáme hríby ktoré sme vopred namočili do vody a nakrájanú cibuľu. Dodusíme do mäkka, mäso vyberieme, do vývaru prilejeme smotanu, necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame so zemiakovou kašou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies