Dlhoročný partner Sandry Bullockovej zomrel po trojročnom boji s ALS

NETKY.SK • 8 August 2023, 13:25 • 2 min
Dlhoročný partner Sandry Bullockovej zomrel po trojročnom boji s ALS

LOS ANGELES - Dlhoročný partner americkej oscarovej herečky Sandry Bullockovej, fotograf Bryan Randall, zomrel po trojročnom boji s amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS).

slovakia

left justify in out

Rodina 57-ročného Randalla potvrdila správu o jeho úmrtí v oznámení pre americký časopis People. Zomrel v sobotu 5. augusta. Rodina uviedla, že fotograf nechcel o ochorení informovať verejnosť. "Sme nesmierne vďační neúnavným lekárom, ktorí nás sprevádzali priebehom tejto choroby, a úžasným zdravotným sestrám, ktoré sa stali našimi spolubývajúcimi, často obetujúcimi čas s vlastnými rodinami, aby boli s tými našimi," uviedli jeho blízki v oznámení. "V tomto období vás žiadame o súkromie, aby sme mohli žialiť a zvládnuť nemožnú úlohu - rozlúčiť sa naposledy s Bryanom," napísala rodina.

ALS je progresívne neurodegeneratívne ochorenie, ktoré vedie k svalovej slabosti, atrofii (úbytku) svalov a nakoniec až k zlyhaniu dýchania v priebehu dvoch až štyroch rokov po nástupe príznakov. Ľudia s týmto ochorením majú ťažkosti s chôdzou, rozprávaním, prehĺtaním a nakoniec s dýchaním.

 

Bullocková (59) sa údajne s Randallom zoznámila, keď v januári 2015 fotografoval narodeniny jej syna Louisa. Hollywoodska hviezda získala Oscara v roku 2010 za najlepší herecký výkon v hlavnej úlohe filmu Splnený sen a nominovaná na cenu bola v roku 2014 za sci-fi triler Gravitácia. Vo filmovej branži prerazila akčným trilerom Nebezpečná rýchlosť v roku 1994. Nakrútila aj ďalšie filmy ako napríklad Návrh (2009), Miss špeciálny agent (2000) a V pasci (Bird Box, 2018).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / DPA Foto: BBC / Getty Images
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies