Angličan Rico Lewis podpísal s Manchestrom City novú päťročnú zmluvu

NETKY.SK • 15 August 2023, 15:19 • 2 min
Angličan Rico Lewis podpísal s Manchestrom City novú päťročnú zmluvu

MANCHESTER - Anglický futbalista Rico Lewis podpísal v utorok s Manchestrom City novú päťročnú zmluvu.

slovakia

left justify in out

Osemnásťročný obranca nastúpil v minulej sezóne v 23 zápasoch a pomohol mužstvu k zisku treble (triumf v Premier League, Lige majstrov a Pohári FA). "Bol to pre mňa neuveriteľný rok a podpísať takúto zmluvu je splnený sen. Ako fanúšik City si pamätám, že som v mladosti sledoval, ako klub vyhrával trofeje a je to jediné miesto, kde som chcel byť. Vedieť, že tu budem až do roku 2028, je fantastické. Už sa neviem dočkať, ako budem ďalej pracovať a zlepšovať sa," povedal podľa agentúry AFP Lewis, ktorý môže hrať na poste krajného obrancu i v strede poľa.

 

Lewis pôsobil v akadémii City a cez mládežnícke kategórie sa prepracoval až do prvého tímu. V minulej sezóne sa stal najmladším hráčom, ktorý skóroval vo svojom prvom štarte v Lige majstrov, keď sa presadil proti Seville. Prekonal tak rekord bývalého útočníka Realu Madrid Karima Benzemu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: SuperSport
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies