Marian K. sa vyjadril, že vraždou novinára by nič nezískal

NETKY.SK • 30 Apríl 2020, 10:54 • 2 min
Marian K. sa vyjadril, že vraždou novinára by nič nezískal

BRATISLAVA - Marian K., obžalovaný v prípade z vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, tvrdí, že Kuciakove články neohrozovali jeho podnikanie ani jeho osobu. Hovoril o tom na dnešnom hlavnom pojednávaní na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku.

slovakia

left justify in out

Nebol vraj prvý 

"Je zrejmé, že v roku 2017 zavraždený Ján Kuciak nahrádzal prácu orgánov činných v trestnom konaní," uviedol splnomocnenec Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica. Marian K. povedal, že Kuciak nebol prvým novinárom, ktorý odkryl viaceré kauzy, či už Donovaly alebo kauzu televíznych zmeniek. Dodal, že v Kuciakových článkoch bolo veľa neprávd.

 

img

 

Vyjadrenie obžalovaného

"Je mi úprimne ľúto, čo sa stalo Jánovi Kuciakovi a čo sa stalo jeho priateľke. Nikdy snáď nikto nemôže uveriť tomu, že som nechal odpraviť týchto ľudí zo sveta len pre to, že Ján Kuciak o mne písal," uviedol obžalovaný.

 

Údajne nemal dôvod 

Marian K. tvrdí, že by nič nezískal, keby Kuciak prestal písať, a dodal, že by bolo za ním ďalších 100 novinárov. "Vražda novinára znie svetom viac ako vražda pápeža. Len úplný idiot by nemohol predpokladať, čo sa z niečoho takého stane," uzavrel Marian K.

 

img

 

Telefonát

Na súde sa prehrával aj už medializovaný telefonát medzi Marianom K. a Jánom Kuciakom, v ktorom obžalovaný obviňoval Kuciaka, že píše na objednávku. "Ale môžete si byť istý, že začnem sa vám osobne, pán Kuciak, špeciálne venovať," povedal mu Marian K.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies