Djokoviča dostihla realita, prvý raz ho nazvali veteránom

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 11:36 • 2 min
Djokoviča dostihla realita, prvý raz ho nazvali veteránom

MIAMI - Srbského lídra svetového rebríčka tenistov Novaka Djokoviča v utorok po postupe do štvrťfinále dvojhry v americkom Miami zarazilo označenie, ktoré nikdy predtým neodznelo.

slovakia

left justify in out

"Povedali ste dvaja veteráni?" pozastavil sa 27-ročný Belehradčan nad formuláciou novinára, ktorý chcel počuť jeho názory pred súbojom s 32-ročným Španielom Davidom Ferrerom. "Ďakujem. Premiérovo som na moju adresu počul čosi takéto. Je to míľnik, veľká vec. Musím si zrovnať myšlienky... Práve ma dostihla realita. Tenis hrám už naozaj dlho, ale ´veterán´ je veru novinka," s úsmevom glosoval Djokovič, ktorý sa stal profesionálom v sezóne 2003.

 

Zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu predviedol medzi najlepšími šestnástimi obrat proti Ukrajincovi Alexandrovi Dolgopolovovi zo 6:7 (3), 1:4 na 6:7 (3), 7:5, 6:0. Proti Ferrerovi má bilanciu 13:5 (rivalita trvá už od roku 2004) aj zásluhou aktuálnej série siedmich úspechov. V Crandon Parku v lokalite Key Biscayne v Miami ho prekonal práve vo štvrťfinálovej fáze ročníka 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies