V povodí rieky Hron je problém s nedostatkom pitnej vody! V niektorých oblastiach už došli všetky zásoby!

NETKY.SK • 2 August 2021, 17:58 • 2 min
V povodí rieky Hron je problém s nedostatkom pitnej vody! V niektorých oblastiach už došli všetky zásoby!

NOVÁ BAŇA/ŽARNOVICA - Na piatkovom stretnutí s podpredsedníčkou vlády SR, predsedkyňou Za ľudí a ministerkou investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Veronikou Remišovou načrtli problém so zásobami pitnej vody starostovia obcí a miest na Pohroní.

slovakia

left justify in out

Okrem iného je problém aj pri financovaní opravy výpustného zariadenia na novobanskom Tajchu. Primátor Novej Bane Branislav Jaďuď sa vyjadril, že väčšina miest a obcí Pohronia už v posledných rokoch buď vyčerpala, alebo aktuálne dočerpáva zásoby pitnej vody. Situáciu preto považuje za kritickú už teraz. 

 

img

 

"Ako záchranu pre nás vidíme v dobudovaní diaľkového vodovodu z Dolnej Ždane cez Žarnovicu, Novú Baňu až po Hronský Beňadik," uviedol. Ide sa o pokládku asi 25 kilometrov potrubia.

 

 

img

 

Na opravu spomínaného výpustu v Novej Bani vo vlastníctve mesta je už vyhradený projekt, v ktorom sú náklady vyčíslené na zhruba 520 000 eur. "Vicepremiérku sme požiadali o pomoc pri financovaní tejto opravy," uviedol primátor.


Ako dodal, Veronika Remišová sľúbila, že všetky požiadavky miest a obci stredného Pohronia predloží na rokovanie vlády.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies