Alexej Navaľný prirovnal život vo väzení ku koncentračnému táboru

NETKY.SK • 30 Marec 2021, 06:53 • 2 min
Alexej Navaľný prirovnal život vo väzení ku koncentračnému táboru

MOSKVA - Navaľného tím informuje verejnosť o tom, že Alexej sa vo väzení nemá príliš dobre. Spávanie zamestnancov väznice pripomína šikanu.

slovakia

left justify in out

V ruských väzniciach sú, podľa Navaľlného tímu, dva hlavné tresty, napomenutie a umiestnenie v cele trestu. "Dostanete dve napomenutia a môžete ísť do cely trestu, ale to je nepríjemná vec, podmienky sú blízke mučeniu," bolo uvedené na jeho sociálnej sieti. Údajne má na uniforme označenie, ktoré ozrejmuje, že je "náchyľný na útek", a pravidelne ho v noci budia, aby ho potrestali. Navaľný nazval svoj nový domov v trestaneckej kolónii „priateľským koncentračným táborom“. Uviedol to portál washingtonpost.com.

 

img

 

Podľa jeho tvrdení dostáva napomenutia za každú banalitu. Údajne aj za to, že na stretnutí s právnikmi mal tričko. "Čakám na pokarhanie s textom široko sa usmial, keď podľa denného režimu bol čas na utrpenie,“ napísal na sociálnej sieti prostredníctvom tímu. Spomenul aj to, že má veľké bolesti chrbta a napriek jeho prosbám, aby zavolali lekára, nestalo sa tak. Minulý týždeň sa objavil aj jeho otvorený list.

 

Súvisiaci článok: Navaľnyj sa sťažuje na zlé podmienky vo väzení, vedeniu poslal otvorený list



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies