Disciplinárna komisia SFZ začala disciplinárne konanie proti Spartaku Myjava

NETKY.SK • 13 Január 2017, 18:22 • 2 min
Disciplinárna komisia SFZ začala disciplinárne konanie proti Spartaku Myjava

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) na základe podnetu riadiacej organizácie najvyššej domácej dlhodobej súťaže Únie ligových klubov (ÚLK) začala disciplinárne konanie voči Spartaku Myjava za oznámenie klubu o odstúpení zo súťažného ročníka Fortuna ligy 2016/2017. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v novej úradnej správe.

slovakia

left justify in out

Členovia DK SFZ zobrali na vedomie odvolanie hráča ŽP Šport Podbrezová Jána Kriváka voči rozhodnutiu "disciplinárky", ktorá stopérovi "železiarov" za hrubé nešportové správanie (udretie súpera rukou) a vylúčenie v decembrovom záverečnom jesennom 19. kole Fortuna ligy doma proti Tatranu Prešov pozastavila výkon športu na tri týždne s prerušením od 11. decembra 2016 do 18. februára 2017. DK SFZ však predmetné rozhodnutie potvrdila a odstúpila na doriešenie odvolacej komisii SFZ.


DK SFZ i účastník II. ligy FK Dukla Banská Bystrica dostali rozsudok Rozhodcovského súdu (RS) SFZ vo veci Ján Ďurčo, ktorý nadobudol právoplatnosť 30. 8. 2016 a vykonateľnosť dňa 2. septembra vlaňajšieho roka. RS uložil klubu povinnosť do siedmich dní od uverejnenia tohto rozhodnutia predložiť písomnú dohodu o splátkach s Jánom Ďurčom alebo doklad o úhrade dlžnej finančnej čiastky. V prípade nesplnenia uložených povinností DK SFZ pristúpi k disciplinárnemu opatreniu v zmysle ustanovení disciplinárneho poriadku.


Disciplinárna komisia SFZ uložila druholigovému FC VSS Košice predbežné ochranné opatrenie, spočívajúce v zákaze transferov hráčov do tohto klubu od 10. januára 2017, až do splnenia záväzkov uložených v predchádzajúcich uzneseniach. DK SFZ i klub FC VSS Košice dostali rozsudok Rozhodcovského súdu (RS) v právnej veci hráčov Petra Kavku (nadobudol právoplatnosť 23. 8. 2016 a vykonateľnosť dňa 26. 8. 2016) a Ľubomíra Korijkova (nadobudol právoplatnosť 3. 10. 2016 a vykonateľnosť dňa 6. 10. 2016).

 

Rozhodcovský súd v predchádzajúcich uzneseniach uložil FC VSS Košice povinnosť do siedmich dní predložiť písomnú dohodu o splátkach s Petrom Kavkom a Ľubomírom Korijkovom alebo doklad o úhrade dlžnej finančnej čiastky. Keďže FC VSS Košice nesplnil uložené povinnosti do stanoveného termínu 9. januára 2017 (DK SFZ predtým vyhovela žiadosti košického klubu o predĺženie lehoty na splnenie záväzku v tejto právnej veci do tohto dátumu, pozn.), "disciplinárka" pristúpila k disciplinárnemu opatreniu v zmysle ustanovení disciplinárneho poriadku.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies