Dievčatko z kómy prebudila pieseň od Adele

NETKY.SK • 20 Jún 2012, 22:53 • 2 min
Dievčatko z kómy prebudila pieseň od Adele

Dievčatko z kómy prebudila pieseň od Adele - Zaujímavosti Pieseň Rolling in the Deep britskej speváčky Adele po týždni prebudila z kómy sedemročné dievčatko, ktoré bojovalo o život po krvácaní do mozgu. Lekári predpokladali, že malej Charlotte už nedokážu

slovakia

left justify in out

img

Pieseň Rolling in the Deep britskej speváčky Adele po týždni prebudila z kómy sedemročné dievčatko, ktoré bojovalo o život po krvácaní do mozgu. Lekári predpokladali, že malej Charlotte už nedokážu pomôcť, no keď si jej mama Leila k dcérke ľahla na nemocničné lôžko a objala ju, stalo sa čosi nečakané.

"Bola napojená na prístroje a na nič nereagovala, no zrazu v rádiu začala hrať Adele," vysvetlila. Leila tiež začala spievať skladbu, ktorú si zvykli pospevovať s malou Charlotte, a dievčatko sa usmialo. Ohromení lekári a sestričky matke povedali, nech neprestáva. "Charlotte sa začala usmievať a ja som neverila vlastným očiam. To bola jej prvá reakcia od toho krvácania do mozgu. Sestričky povedali, že to bolo ako keby som ju 'odomkla' a od toho dňa jej bolo stále lepšie," uviedla Leila. O dva dni Charlotte začala rozprávať a chcela vstať z postele. Dva mesiace trvalo, kým sa opäť naučila chodiť a normálne rozprávať. Charlotte sa už vrátila do školy a dokonca i na hodiny tanca. Stále je však čiastočne slepá a niektoré veci si nepamätá.

Charlotte s krvácaním do mozgu previezli do nemocnice v Leedse 13. apríla. Lekári v jej mozgu objavili dvanásťmilimetrovú aneuryzmu a dievčatko následne absolvovalo dve operácie. Z kómy sa zobudila napriek presvedčeniu doktorov, že niekoľko mŕtvic neprežije.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies