Diego Luna si zahrá Giacoma Casanovu

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 16:48 • 2 min
Diego Luna si zahrá Giacoma Casanovu

USA - Mexický herec Diego Luna si zahrá známeho sukničkára Giacoma Casanovu v pilote seriálu, ktorý zatiaľ nemá oficiálny názov. Informoval o tom portál Deadline.

slovakia

left justify in out

Na projekte pracujú štúdiá Amazon a Electus. O réžiu sa stará na Oscara nominovaný Jean-Pierre Jeunet. Okrem Lunu sa v pilotnom filme objavia aj Bojana Novakovic, Miranda Richardson, Ben Daniels a Amelia Clarkson. Tridsaťtriročná Novakovic si zahrá milenku Ľudovíta XV. Madame de Pompadour. O 24 rokov staršia Richardson, ktorá má na konte napríklad dva Zlaté glóbusy a jednu BAFTA Award, stvárni markízu d'Urfé. Päťdesiatročný Angličan Ben Daniels sa predstaví ako kardinál a politik Francois-Joachim de Bernis a 17-ročná Clarkson sa ukáže ako milenka Casanovu Manon Balletti.

 

Scenár napísal Stu Zicherman, ktorý je spolu s Benom Silvermanom zároveň aj výkonným producentom. Projekt, ktorý v súčasnosti nakrúcajú v Európe, chcú štúdiá Amazon predstaviť verejnosti ešte v priebehu tohto roka. Pilotný film a seriál sa majú zameriavať na málo známu časť života Casanovu, ktorý sa preslávil predovšetkým ako milovník žien, bol však tiež špiónom parížskej vlády. Príbeh pilotu sa začína vo chvíli, keď sa Casanova dostane z benátskeho väzenia a odchádza do Paríža, kde musí začať od nuly. 

 

Diego Luna sa v rodnej krajine preslávil účinkovaním v telenovelách, postupne dostával malé úlohy v amerických filmoch ako Kým sa zotmie (2000), kde si zahral po boku svojho hereckého vzoru Javiera Bardema. Objavil sa aj v road movie Mexická jazda (2001), za ktoré v roku 2001 spolu s hereckým kolegom Gaelom Garcíom Bernalom získali cenu Marcella Mastroianniho na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach, a tiež v snímkach Frida (2002), Krajina strelcov (2003), Terminál (2004), Hriešny tanec 2 (2004), Milk (2008) či Elysium (2013). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies