Die Antwoord o rok skončia

NETKY.SK • 10 September 2016, 14:00 • 2 min
Die Antwoord o rok skončia

BRATISLAVA - Juhoafrická formácia Die Antwoord oznámila, že v septembri 2017 ukončí činnosť.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre kanadský magazín Exclaim! to prezradil rapper Ninja, ktorý je jedným z troch členov skupiny.


"Die Antwoord v ten deň zomrú a bude koniec. Mám z toho vynikajúci pocit. Nebojím sa konca. Som Ninja. Nebojím sa smrti," vyhlásil 41-ročný rapper, vlastným menom Watkin Tudor Jones, s tým, že činnosť ukončia špeciálnym koncertom v Museum of Contemporary Modern Art Africa v Kapskom meste. Okrem toho uvedú aj film s názvom South African Ninja, na ktorom pracujú už približne desať rokov. "Tento film je našou studňou, z ktorej čerpáme už od začiatku Die Antwoord. V skutočnosti sme na ňom začali pracovať ešte pred vznikom skupiny. Je to juhoafrický gangsterský film s africkými nindžami. Je to celé fikcia, ako klasický film, ale všetko v ňom má paralelu s našimi životmi," dodal Ninja. Die Antwoord vydajú 16. septembra nový album Mount Ninji And Da Nice Time Kid, z ktorého vo štvrtok predstavili skladbu Fat Faded Fuck Face.


Die Antwoord vznikli v roku 2008 v Kapskom meste, pričom zostavu skupiny tvoria okrem spomínaného Ninju aj speváčka Yolandi Visser a God, predtým známy ako DJ Hi-Tek. Debutovali o rok neskôr albumom $O$, ktorý najprv vydali zdarma na internete. Nahrávka obsahuje aj ich najznámejší singel Enter The Ninja. V roku 2011 založili vlastný label Zef Recordz, prostredníctvom ktorého vydali ďalšie dve štúdiovky Ten$Ion (2012) a Donker Mag (2014). Okrem toho majú na konte EP nahrávky 5 (2010) a Ekstra (2010) a mixtape Suck On This (2016). Vlani sa predstavili na festivale Pohoda.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies