Diaľničná patrola pomohla za osem mesiacov fungovania vyše 8-tisíc motoristom

NETKY.SK • 29 December 2015, 14:48 • 2 min
Diaľničná patrola pomohla za osem mesiacov fungovania vyše 8-tisíc motoristom

BRATISLAVA - Od svojho spustenia v apríli tohto roku pomohla Diaľničná patrola viac ako 8000 motoristom a jej autá najazdili vyše 1,1 milióna kilometrov (km). Ide o novú bezplatnú službu Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) na pomoc motoristom v núdzi na diaľniciach a rýchlostných cestách.

slovakia

left justify in out

"Po diaľniciach a rýchlostných cestách jazdí spolu 15 vozidiel Diaľničnej patroly," priblížila hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková. Od júla je jedno auto k dispozícii aj na novootvorenej diaľnici D1 v okolí Martina.

 

Vozidlá Diaľničnej patroly sú motoristom v núdzi k dispozícii 24 hodín denne na telefónnom čísle 0800 100 007. Vodičom môžu pomôcť napríklad pri výmene kolesa a nahodení rezervy, doplnia mu i pohonné látky na dojazd na najbližšiu čerpaciu stanicu.

 

Dokážu tiež zabezpečiť odtiahnutie auta na najbližšiu odstavnú plochu pri poruche, poskytnú informácie o odťahových službách či najbližších auto- a pneuservisoch. Diaľničná patrola tiež zabezpečí stojace auto zákrytom a dopravným značením a skontaktuje diaľničnú políciu a Integrovaný záchranný systém.

Posádky majú vo vozidlách dopravné značenie, náradie, hasiace prístroje, prostriedky na odstraňovanie ropných produktov, karty pomoci motoristom v 13 cudzích jazykoch či balíčky pre poskytnutie predlekárskej prvej pomoci.

 

Za osem mesiacov svojho fungovania napríklad Diaľničná patrola najčastejšie pomáhala pri označovaní áut, a to v 4468 prípadoch. Tiež 2289-krát odstraňovala prekážky z vozoviek, ale zaznamenala aj 653 asistencií pri dopravnej nehode a 514-krát pomohla pri oprave vozidla. Zároveň zaistila 71 odvozov na čerpaciu stanicu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies