Diabolský šansón vyráža na turné

NETKY.SK • 18 Február 2014, 15:00 • 2 min
Diabolský šansón vyráža na turné

BRATISLAVA - Spoločné koncerty odohrá hudobná skupina Cigánski diabli a Šansónový klub Jozefa Bednárika v marci a apríli.

slovakia

left justify in out

Počas marca a apríla sa uskutoční koncertné turné Diabolský šansón. Ide o spoločný projekt hudobnej skupiny Cigánski diabli a Šansónového klubu Jozefa Bednárika. Nápad na toto spojenie sa vraj zrodil v hlave zosnulého režiséra ešte pred rokom. Do plnenia Bednárikovho sna sa teraz pustila jeho priateľka Monika Kozelová.

 

"S Béďom sme po niekoľkomesačnej realizácii Šansónových večerov začali uvažovať aj o ďalších možných predstaveniach spojených so šansónom. Spustenie projektu, ktorý spája poetické hudobné básnické diela, alebo ako Béďo vravel - herecké pesničky pod taktovkou Zity Orlickej a jej Candle orchestra s nespútanými a dynamickými Cigánskymi diablami - sme plánovali na začiatok roku 2014," uviedla Kozelová. 

 

Koncerty v sebe spájajú hudbu i poéziu. Na pódiu sa so sprievodom Cigánskych diablov a Candle orchestra Zity Orlickej predstaví aj viacero hercov a herečiek. V úlohe šansoniérov vystúpia napríklad Viktor Horján, Gabriela Dzuríková, Andrea Zimányiová, Zuzana Kronerová, Miroslava Partlová, Marek Majeský, Ján Jackuliak, Eva Pavlíková, Stano Král, Marián Labuda ml. a iní. Cigánski diabli a Šansónový klub Jozefa Bednárika už absolvovali premiérový koncert. Lístky na vystúpenia sú k dispozícií prostredníctvom siete Ticketportal. 

Plán turné: 

5. marca 2014 Trnava, Dom kultúry 
Účinkujúci: Ján Jackuliak, Andrea Zimányiová, Robo Halák, Eva Pavlíková, Zoro Laurinc 

11. marca 2014 Košice, Dom umenia 
Účinkujúci: Eva Pavlíková, Zita Furková, Viktor Horján, Ján Jackuliak, Zoro Laurinc 

27. marca 2014 Martin, Kino Strojár 
Účinkujúci: Zuzka Kronerová/ Eva Pavlíková, Sisa Sklovská/Zita Furková, Mirka Partlová, Marián Greksa, Zoro Laurinc 

4. apríla 2014 Stará Turá, Dom kultúry 

10. apríla 2014 Piešťany, Dom umenia 

17. apríla 2014 Banská Bystrica, Aula Zdravotníckej univerzity 

30. apríla 2014 Žilina, Dom odborov 

Informácie pochádzajú od Petry Barinekovej z agentúry PBR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies