Diablo Cody sa už nechce venovať réžii

NETKY.SK • 14 August 2015, 09:37 • 2 min
Diablo Cody sa už nechce venovať réžii

BRATISLAVA - Americká scenáristka a producentka Diablo Cody sa už nechce venovať réžii. Držiteľka Oscara za scenár snímky Juno: Nezrelá na dieťa (2007) to povedala v rozhovore pre magazín The Hollywood Reporter.

slovakia

left justify in out

„Nemyslím si, že mám vodcovské schopnosti potrebné pre režisérku,“ uviedla 37-ročná rodáčka z Lemontu v štáte Illinois, ktorá sa postarala o réžiu filmu Hriešna cesta do raja (2013). Snímka si však vyslúžila prevažne negatívne recenzie.


Najnovším počinom Cody je scenár komediálnej drámy Nikdy nie je neskoro (2015) s Meryl Streep v hlavnej úlohe. Snímka prináša príbeh rockerky, ktorá sa vracia domov, kde čelí dôsledkom rozhodnutia ísť za svojím snom. Táto téma poznačila aj samotnú scenáristku. „Mám kreatívnu prácu a som zanietená. Vyžaduje si veľa času. Budú to moje deti považovať za niečo obdivuhodné alebo ma za to budú nenávidieť? Neviem, aká je odpoveď, hoci som sa rozprávala s mnohými staršími rodičmi, ktorí mi povedali, že by som sa mala pravdepodobne pripraviť na sklamanie,“ povedala.


Diablo Cody, vlastným menom Brook Busey-Maurio, sa stala známou vďaka spomínanému filmu Juno: Nezrelá na dieťa, ktorý jej okrem Oscara priniesol aj cenu BAFTA a nomináciu na Zlatý glóbus. Vytvorila tiež seriál Tara a jej svet (2009 - 2011), napísala scenár hororovej komédie Pozor, hryzie! (2009) či snímky Znovu a inak (2011).
Informácie pochádzajú z webovej stránky www.hollywoodreporter.com a archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies