Devín je odrezaný od sveta: Zrušia dodávku pitnej vody!

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 12:17 • 2 min
Devín je odrezaný od sveta: Zrušia dodávku pitnej vody!

BRATISLAVA – Ak hladina Dunaja stúpne o viac ako meter, pitnú vodu budú musieť do Devína privážať cisterny. Bratislavská vodárenská spoločnosť je už na takúto situáciu pripravená.

slovakia

left justify in out

"Keďže mestská časť Devín je zásobovaná práve vodou zo zdroja na zatopenom Sedláčkovom ostrove, pri stúpajúcej tendencii hladiny Dunaja o viac ako jeden meter bude dodávka pitnej vody do Devína prerušená," uviedol hovorca BVS Zenon Mikle. Dodal, že BVS už má pripravené pre takúto situáciu cisterny, ktoré do Devína privezú pitnú vodu. Dodávka pitnej vody do ostatných mestských častí podľa Mikleho ohrozená nie je.

Okolo 12:00 by mali byť zatopené prístupové cesty do bratislavského Devína. Pre TASR to povedala starostka mestskej časti Ľubica Kolková. Devínsku cestu podľa jej slov uzatvoria v oboch smeroch, zo smeru z Karlovej Vsi aj z Devínskej Novej Vsi.

"Upozorňujeme ľudí, aby s tým rátali a prispôsobili sa situácii. Nakúpili si napríklad potraviny, lebo odrezaní od sveta budeme asi dva dni," vystríha starostka s tým, že pri nevyhnutných transportoch bude pomáhať armáda. "Vydala som už aj pokyn pre školu a škôlku, aby si prišli rodičia vziať svoje deti," pripomenula. Devínčanov evakuovať zatiaľ nebudú.

Okolo 12:30 polícia uzavrela Slovanské nábrežie. Na tejto ceste je na viacerých miestach voda, ktorá presakuje na územie za mobilným protipovodňovým hradením. Hasiči vodu odčerpávajú do Dunaja. Prístupovú cestu potrebujú uvoľniť a pre motoristov začínala dosahovať hladina presakujúcej vody už príliš vysokú úroveň .

Príjazdová cesta do mestskej časti - Devínska cesta, je zatiaľ prejazdná, neustále ju monitorujú hliadky polície. Na viacerých miestach sa Dunaj pravdepodobne čoskoro vyleje. Polícia predpokladá, že Devínsku cestu do dvoch hodín uzavrú. Závisieť to bude od situácie




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies