Deutsche Telekom napreduje s predajom portálu T-Online

NETKY.SK • 12 Apríl 2015, 13:53 • 2 min
Deutsche Telekom napreduje s predajom portálu T-Online

BERLÍN - Nemecký telekomunikačný koncern Deutsche Telekom podniká v plánoch predaja portálu T-Online nové kroky, keď banku BNP Paribas poveril nájdením kupca. Informoval o tom Spiegel Online.

slovakia

left justify in out

Informácie o prvých informatívnych rokovaniach sa objavili už koncom decembra minulého roka, medzi účastníkmi bolo aj vydavateľstvo Axel Springer Verlag. Podľa najnovších správ Spiegel Online banka vypracovala zhruba 30-stranový predajný prospekt, ktorý chce rozposlať zhruba desiatim záujemcom. Tí budú mať k dispozícii aj 150-stranovú analýzu, vrátane ocenenia T-Online. Telekom predpokladá, že definitívne rozhodnutia padne do začiatku leta.

 

Koncern sa v súčasnosti snaží oddeliť T-Online a vytvoriť z neho samostatnú spoločnosť. Okrem iného pracuje na zmluvách, ktoré upravia ďalšiu spoluprácu medzi T-Online, materským koncernom a novým vlastníkom. Predaj však nebude jednoduchý aj preto, že Telekom má presnú predstavu o ochrane značky T-Online a prípadný záujemca tak nebude mať veľa manévrovacieho priestoru.

 

Axel Springer Verlag je stále považovaný za možného kupca a samotné vydavateľstvo uvádza, že si príslušné podklady určite preštuduje. Niektorí členovia vedenia Telekomu však hodnotia možný predaj vydavateľstvu kriticky. Skepsu vyvolávajú predovšetkým spomienky na problémy so spoluprácou portálov Bild.de a T-online spred niekoľkých rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies