Detskej nemocnici umožnia využívať pápežov heliport

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 08:05 • 2 min
Detskej nemocnici umožnia využívať pápežov heliport

VATIKÁN - Pristávaciu plochu pre vrtuľníky vo Vatikáne, ktorú terajší pápež František využíva len zriedkavo, dostane k dispozícii priľahlá detská nemocnica. Podľa správy agentúry AP predstavitelia podpísali dohodu o nepretržitom prístupe k tomuto zariadeniu na účely rýchlej prepravy pacientov a telesných orgánov.

slovakia

left justify in out

Detskú nemocnicu Bambino Gesu, ktorá sa nachádza niekoľko stoviek metrov od Vatikánu, označujú za najväčšiu svojho druhu v Európe a jej vlastníkom je Svätá stolica. Riaditeľka Mariella Enocová vyhlásila, že využívanie heliportu vo Vatikánskych záhradách výrazne zrýchli transport pacientov a "v mnohých prípadoch prispeje k záchrane detských životov". Hlavnú zásluhu na dohode pripísala Františkovmu ochrankárovi Domenicovi Gianimu, ktorý je známy nežným prístupom k deťom počas verejných vystúpení pápeža.


Samotný František sa vyjadril, že dohoda o heliporte ho "rozradostila". Predošlí pápeži sa často presúvali vrtuľníkom medzi Vatikánom a ich letnou rezidenciou v mestečku Castel Gandolfo juhovýchodne od Ríma, František sa však rozhodol tráviť letá vo vatikánskom hoteli, kde je ubytovaný aj po zvyšok roka.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies