Deti najadzili v rámci súťaže 50-tisíc km

NETKY.SK • 1 Júl 2017, 14:30 • 2 min
Deti najadzili v rámci súťaže 50-tisíc km

BRATISLAVA - Viac ako 6400 žiakov materských, základných a stredných škôl sa tento rok zúčastnilo na 2. ročníku celonárodnej kampane Do školy na bicykli.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla hovorkyňa rezortu dopravy Karolína Ducká, cieľom kampane je prilákať mladú generáciu k častejšiemu využívaniu tohto dopravného prostriedku. Žiaci a študenti počas súťaže, ktorá trvala od 12. do 16. júna, urobili 21 602 jázd a najazdili pritom 50-tisíc kilometrov.

 

Podobne ako pri kampani Do práce na bicykli, aj tento projekt lámal rekordné čísla, či už v počte najazdených kilometrov alebo v počte zúčastnených. „Kampaň ukázala, že záujem mladej generácie o tento zdravý druh dopravy je veľký. Takéto súťaže sú dôležité, lebo poukazujú aj na to, že komunikácie zdieľame spoločne – motoristi, prostriedky verejnej dopravy, chodci, cyklisti. Je preto dôležité, aby sme sa na cestách navzájom rešpektovali,“ povedal minister dopravy a výstavby Arpád Érsek.

Súťaž spočívala jednak v samotnej jazde na bicykli do školy, ale tiež v kreslení návrhov zobrazujúcich okolie školy, ktoré je priateľské pre cyklistov a peších. V rámci kategórie Aktívne dochádzanie na bicykli do školy zvíťazili žiaci z Borského Mikuláša (okr. Senica), ktorí vykonali až 1161 jázd. Na druhom mieste, s počtom jázd 763, skončili školáci z Veľkého Šariša (okr. Prešov), ako tretia skončila

 

Základná škola v Beluši (okr. Púchov) s viac ako 670 jazdami. V súťaži návrhov, ktoré boli ohodnotené počtom lajkov na Facebooku, zvíťazili školáci z Mútneho (okr. Námestovo). Rezort dopravy, ktorý je súčasne vyhlasovateľom tejto súťaže, odovzdá víťazom ceny v podobe cyklistických stojanov a bicyklov pre najaktívnejších žiakov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies