Desivá jazda v Chorvátsku: Autobus s dovolenkármi šoféroval opitý Slovák s 2,39 promile

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 18:07 • 2 min
Desivá jazda v Chorvátsku: Autobus s dovolenkármi šoféroval opitý Slovák s 2,39 promile

DUBROVNIK - Súd pre menej závažné trestné činy v chorvátskom meste Dubrovník uložil dnes dvojročný zákaz šoférovania a 49 dní väzenia slovenskému vodičovi, ktorý viedol autobus plný dovolenkárov v ťažkej opitosti. Informoval o tom portál srbskej stanice B92.

slovakia

left justify in out

Chorvátski policajti zastavili v utorok okolo 17.00 h autobus so slovenskou poznávacou značkou pri Dubrovníku v južnej Dalmácii na štátnej ceste D8, teda na chorvátskej časti tzv. Jadranskej magistrály. Vodičovi (46) pri dychovej skúške zistili až 2,39 promile alkoholu v krvi. Následne ho zadržali a odviedli na stanicu, kde musel vytriezvieť. Informácie priniesol dnes chorvátsky denník Dubrovački dnevnik.

 

Jazda sa mohla skončiť podobne tragicky ako nedávno nehoda slovenského autobusu v Srbsku, pri ktorej zahynuli piati dovolenkári - traja zo Slovenska a dve Češky. Muž viedol v utorok autobus na chorvátskej ceste pod takým silným vplyvom alkoholu, že to prekvapilo aj chorvátskych policajtov. Podľa ich slov za celú svoju kariéru nezažili takýto prípad ťažkej opitosti profesionálneho vodiča za volantom autobusu s dovolenkármi.

 

Podľa Európskej rady pre bezpečnosť dopravy (ETSC) je v Chorvátsku maximálna povolená hladina alkoholu v krvi 0,5 promile - a nula pre profesionálnych vodičov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies