Demonštranti vykrikovali politikom, že len kradnú a kašlú na občana

NETKY.SK • 17 September 2013, 19:04 • 2 min
Demonštranti vykrikovali politikom, že len kradnú a kašlú na občana

BRATISLAVA - Od pádu komunizmu sa nenašla vláda, ktorá by urobila niečo pre občana. Kričali rozhorčení ľudia na balkóne rokovacej sály Národnej rady SR po tom, ako premiér Robert Fico (Smer-SD) ukončil svoj prejav v pléne. Ešte pred ním rečnil Daniel Lipšic, ktorý je jedným z iniciátorov dnešnej mimoriadnej schôdze. Fico na nej čelí pokusu o odvolanie.

slovakia

left justify in out

Ľudia z balkóna volali na poslancov "hanba", pripomínali im, že sú platení z ich daní. Jeden z demonštrantov žiadal, aby ho nechali prehovoriť v pléne. Chceli ho vyviesť z balkóna spolu s ďalšími, ktorí vykrikovali, no nepodarilo sa. Z balkóna na snemovňu ďalej doliehali výkriky a obvinenia z rozkradnutia štátu. "Aká ste vy národná rada? Veď sa tu smejete, jedni ohovárajú druhých, ako sa má cítiť občan? Nebola tu vláda, ktorá nekradla! Ako sa má občan cítiť? Čo máme robiť?" kričali demonštranti, ktorí odkazovali poslancom, že na Slovensku nemajú vládnuť finančné skupiny, ale občania.

Politikom tiež kričiac vyčítali, že sa ľudí nikto nepýtal, či chcú, aby vlády rozkradli strategické podniky. "Strategické podniky vybudovali naši rodičia a vy ste to rozkradli a nikto sa nás na nič nepýtal. Nenašla sa vláda, ktorá urobila niečo pre občana, každý jeden prišiel a kradol," volali rozhorčení občania. Poukázali tiež na to, že za veľké zlodejiny v štáte nikto nepykal. "Človek, ktorý ukradne rohlík, dostane pomaly trest smrti. Ale kto vytuneluje republiku je celebrita. Zamyslite sa nad sebou!" odporučili zúfalí demonštranti, ktorí sa potom pobrali preč. Než celkom odišli, vyhlásili, že dnes podali v parlamente odpor v zmysle Ústavy SR.

Krik a výčitky neboli jediným prejavom demonštrujúcej skupiny v parlamente. Už pri vstupe do budovy došlo k incidentu. Vo vestibule sa jeden z návštevníkom nazlostil, keď ho nechceli pustiť ďalej, lebo nemal platný občiansky preukaz. Preukazoval sa len neplatným potvrdením od polície. Nazlostený občan hodil do zamestnankyne parlamentu monitor, následne ho vyviedli z budovy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies