Demokrati: "Vláda s Hlasom nie je alternatívou"

NETKY.SK • 21 September 2023, 15:45 • 2 min
Demokrati: "Vláda s Hlasom nie je alternatívou"

BRATISLAVA - Demokrati odmietajú ísť do vlády so Smerom či s Hlasom. Slovensko má podľa nich stále nádej na zostavenie slušnej demokratickej vlády, ktorá garantuje bezpečnosť a voľné ruky polície a súdov. Súčasťou takej vlády ale podľa Demokratov "nemôže byť SMER, extrémisti a vajatavý Hlas, za ktorým sú rovnakí oligarchovia, rovnaké schémy, ako okolo R. Fica."

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Strany ako Smer či Hlas nás chcú podľa Demokratov vytrhnúť z bezpečného prosperujúceho spoločenstva. Spomínané politické zoskupenia sú zapletené do miliónových káuz a počas ich vládnutia fungovala polícia a vyšetrovatelia na princípe našich ľudí. Demokrati rázne takúto vládu odmietajú a ponúkajú slušnú, nekorupčnú alternatívu.

 

,,Podľa prieskumov je aktuálne nerozhodnutých vyše milión voličov. Vyzývame preto kolegov z ostatných demokratických strán: PS, KDH, SAS, aby jasne vylúčili Hlas z možnej koaličnej spolupráce a férovo komunikovali svojim priaznivcom, že možnosť zostavenia demokratickej vlády bez Hlasu existuje," píše sa v tlačovej správe Demokratov.

 

Mobilizujme spoločne ľudí, nie falošnou nádejou, že Hlas nás zachráni. Nezachráni, naša nádej je jasná mobilizácia demokratických voličov. To riešenie je jednoduché, dá sa to aj bez Hlasu, ale potrebujeme váš hlas. Kolegovia mobilizujme pravdivo, rovnako ako v 1998, ako v 2010 a 2020. Pravdivo, vieme to zvládnuť aj bez Smeru aj bez Hlasu.  

Podľa Demokratov je zrejmé, že ak voliči preskupia svoje voličské hlasy do demokratického spektra, potenciál dobrej a fungujúcej vlády je viac než vysoký. ,,Vieme, kto je Hlas, vieme, kto sú Pellegrini, Žiga, Raši, Saková. Tieto osoby vo vysokých štátnych funkciách predstavujú rovnaké nebezpečenstvo, ako F. Fico a jeho priatelia," píše sa v stanovisku Demokratov.


Demokrati vyzývajú, nech dáme všetci ,,spoločne nádej všetkým Slovenkám a Slovákom, že môže vzniknúť slušná vláda a že my, demokratické političky a politici sme odhodlaní odborne a vytrvalo bojovať za záchranu demokracie. Dá sa to jedine voľbou skutočných demokratických strán," uzatvárajú Demokrati

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Demokrati / Matúš Mandrák Foto: Ekonomika - Pravda
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies