Exšéf kriminálky finančnej správy Makó ostáva vo väzbe, rozhodol súd

NETKY.SK • 20 September 2020, 09:05 • 2 min
Exšéf kriminálky finančnej správy Makó ostáva vo väzbe, rozhodol súd

BANSKÁ BYSTRICA - Bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó bude stíhaný väzobne.

slovakia

left justify in out

V sobotu o tom rozhodol Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Informoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

 

Makó ostáva vo väzbe

„Obvinený Ľudovít Makó bol vzatý do väzby v zmysle návrhu prokuratúry a to z obavy pred kolúznym konaním a pokračovaním v trestnej činnosti. Obvinený sťažnosť voči rozhodnutiu nepodal,“ uviedol prokurátor s tým, že rozhodnutie o väzbe je právoplatné.

 

img

 

Makóa zadržala polícia vo štvrtok ráno (17. septembra). Je obvinený zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločinu obmedzovania osobnej slobody a obzvlášť závažného zločinu vydieraniaAko uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, týchto činov sa mal dopustiť medzi rokmi 2011 až 2017. 

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: NAKA zadržala bývalého funkcionára Finančnej správy

 

Existuje prepojenie na takáčovcov

Ďalšie dve osoby sú trestne stíhané za podporovanie zločineckej skupiny takáčovcov a činnosti v jej prospech. Vyšetrovateľ v súvislosti so spoluprácou obvineného Makóa so spomínanou zločineckou skupinou objasňuje aj ďalšiu jeho činnosť.

 

img

 

„Žiadame preto prípadných poškodených jeho konaním o kontaktovanie a podanie svedectva,“ vyzval Slivka.

 

"V tejto súvislosti sú štyria z obvinených vrátane zadržaného Ľudovíta Makóa stíhaní za obmedzovanie osobnej slobody a Ľudovít Makó aj za vydieranie. V tejto časti vyšetrovania ide o trestnú činnosť z roku 2011," povedal Slivka.

 

img

 

Národná kriminálna agentúra (NAKA) ich zadržala pri akcii Boží mlyn, ktorá prebiehala na Záhorí a v obci Jelenec.  

 

Napojený na nitianskych bödörovcov

Makó skončil na poste riaditeľa KÚFS 2. júna. Bývalý funkcoinár bol pritom často terčom kritiky predstaviteľov bývalej opozície a súčasnej vládnej koalície.

 

Najčastejšieho ho spájali s nitianskymi bödörovcami, Makó však tieto obvinenia vždy odmietol. Na jeho odchod z funkcie počas minulého obdobia vyzývali strana SaS, ako aj hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies