Delegácia amerických demokratov sa stretla v Havane s viceprezidentom Kuby

NETKY.SK • 20 Február 2015, 09:55 • 2 min
Delegácia amerických demokratov sa stretla v Havane s viceprezidentom Kuby

HAVANA - Líderka menšiny v americkej Snemovni reprezentantov Nancy Pelosiová a delegácia ďalších demokratov sa na záver dvojdňovej návštevy Havany stretli s viceprezidentom Kuby Miguelom Díazom-Canelom (54), ktorý podľa očakávania prevezme moc, keď prezident Raúl Castro odíde v roku 2018 z úradu. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kubánske štátne médiá uviedli, že Pelosiová a osem jej kolegov diskutovali vo štvrtok o kubánskych ekonomických reformách, americko-kubánskych vzťahoch a snahách Kongresu zrušiť americké obchodné embargo uvalené na Kubu. Hovorca Pelosiovej povedal, že jej úrad sa zatiaľ k stretnutiu nebude vyjadrovať.

 

Americkí predstavitelia už skôr oznámili, že Pelosiovej delegácia je prvou, ktorá sa stretne s Díazom-Canelom. Predchádzajúce delegácie sa stretli s Castrom.

 

Stretnutím sa ukončila dvojdňová cesta americkej delegácie na Kubu - súčasťou návštevy boli schôdzky s predstaviteľmi kubánskej diplomacie, poľnohospodárstva a obchodu, s kubánskym rímskokatolíckym arcibiskupom a súkromnými podnikateľmi.

 

Vlády Spojených štátov a Kuby oznámili 17. decembra úmysel obnoviť diplomatické vzťahy, ktoré sú prerušené od roku 1961. Medzi oboma krajinami odvtedy prebehla výmena niektorých väzňov a Kuba prepustila na slobodu desiatky politických väzňov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies