Del Bosque: Proti Bielorusku chceme tri dôležité body

NETKY.SK • 11 November 2014, 13:42 • 2 min
Del Bosque: Proti Bielorusku chceme tri dôležité body

MADRID - Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque nepočíta v nadchádzajúcom zápase proti Bielorusku v kvalifikácii o postup na futbalové majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska s ničím iným ako trojbodovým ziskom.

slovakia

left justify in out

Úradujúci kontinentálni šampióni už raz zaváhali v C-skupine aktuálneho kvalifikačného cyklu, pred mesiacom senzačne prehrali v Žiline so Slovákmi 1:2 a ďalšie zaváhanie si nemôžu dovoliť, ak nechcú mať problémy s postupom. "La Furia roja" sa stretne s Bieloruskom v sobotu o 20.45 h v Huelve, tri dni na to si Španieli zmerajú sily v medzištátnom prípravnom stretnutí s úradujúcimi majstrami sveta Nemcami.

 

"Čakajú nás dva nesmierne náročné zápasy. Proti Bielorusku bezpodmienečne potrebujeme tri body a s Nemeckom to v žiadnom prípade nebude 'priateľský' duel," cituje oficiálna internetová stránka Kráľovskej španielskej futbalovej federácie slová 63-ročného kormidelníka. Del Bosque nechal odpočívať kanoniera Diega Costu z FC Chelsea a rodeného Brazílčana nenominoval na nasledujúce dva súboje pre menšie zdravotné problémy. "V diskusii so zástupcami FC Chelsea sme dospeli k názoru, že najlepšie pre hráča bude pár dni voľna. Bolo by kontraproduktívne zaťažovať ho, nič viac v tom nehľadajte," povedal novinárom kouč majstrov sveta z roku 2010. 

 

Španielsko je v "slovenskej" C-skupine na druhom mieste so šesťbodovým ziskom z dvoch stretnutí. Lídrom je družina Jána Kozáka, ktorá ako jediná zatiaľ nezaváhala. Španieli naplno bodovali s Macedóncami (5:1) i Luxemburčanmi (4:0). Bielorusko má jeden bod za remízu 1:1 na pôde Luxemburska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies