Deftones predstavili skladbu Prayers/Triangles

NETKY.SK • 5 Február 2016, 12:09 • 2 min
Deftones predstavili skladbu Prayers/Triangles

NEW YORK - Americká rocková kapela Deftones zverejnila skladbu Prayers/Triangles. Novinka mala premiéru v šou Zanea Lowea v rádiu Beats 1. Pieseň je zároveň prvým singlom z albumu Gore, ktorý sa dostane na trh 8. apríla.

slovakia

left justify in out

Nahrávka bude obsahovať celkovo jedenásť skladieb a vyjde tiež ako dvojvinyl. Štúdiovka bude prvým albumom kapely od úmrtia basgitaristu Chiho Chenga. Ten sa v roku 2008 vážne zranil pri automobilovej nehode, po ktorej upadol do kómy a v apríli 2013 vo veku 42 rokov zomrel.


Deftones vznikli v roku 1988 v kalifornskom Sacramente a debutovali o sedem rokov neskôr albumom Adrenaline. Po ňom nasledovali štúdiovky Around The Fur (1997), White Pony (2000), Deftones (2003) a Saturday Night Wrist (2006).

 

Po spomínanej Chengovej nehode zvyšní členovia zrušili všetky naplánované vystúpenia a po prvý raz bez neho koncertovali až v apríli 2009, pričom na Chengov post nastúpil Sergio Vega. Ten s Deftones nahral aj ich zatiaľ posledné dva albumy Diamond Eyes (2010) a Koi No Yokan (2012). Skupina potvrdila účasť na rakúskom festivale Nova Rock, ktorý sa bude konať od 9. do 12. júna pri Nickelsdorfe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies