Definitívny koniec pravicovej vlády: Sulík sa dnes vzdá mandátu v parlamente, jeho náhradníčkou je Cigániková

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 18:43 • 2 min
Definitívny koniec pravicovej vlády: Sulík sa dnes vzdá mandátu v parlamente, jeho náhradníčkou je Cigániková

BRATISLAVA - Predseda SaS Richard Sulík definitívne nenastúpi ako poslanec do Národnej rady SR. Potvrdil to dnes pre TASR s tým, že ostane poslancom Európskeho parlamentu. Tieto dve funkcie sú poľa Ústavy SR nezlučiteľné.

slovakia

left justify in out

Sulík už pred voľbami hovoril, že ak by bola SaS súčasťou proreformnej vlády, vzdá sa mandátu europoslanca a bude pôsobiť v slovenskej exekutíve. "Dnes sa vzdám mandátu poslanca NR SR. Rozhodli sme sa urobiť to, čo je pre SaS najlepšie. Vykonávanie funkcie europoslanca prináša pre SaS hlasy," vysvetlil Sulík.

 

Zároveň konštatoval, že šanca pre vznik slušnej pravicovej vlády je veľmi nízka. "Spravil som všetko pre to, aby vznikla pravicová slušná vláda. Po včerajšku vieme, že takáto vláda nevznikne. Došlo k dohode strán Smer-SD a SNS na jednej strane a Most-Híd a #Sieť na druhej strane," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave Sulík. 

 

Šéf liberálov si síce v piatok (11.3.) oficiálne prevzal osvedčenie o zvolení za poslanca NR SR, ale podmienku zloženia ústavou predpísaného sľubu na ustanovujúcej schôdzi parlamentu nesplní a mandátu sa tak neujme.

 

Namiesto Sulíka nastúpi do NR SR Janka Cigániková, ktorá skončila po voľbách (5.3.) na kandidátke SaS prvá pod čiarou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies