Definitíva o Gáboríkovi večer, Višňovský podľa ďalších zápasov

NETKY.SK • 6 Február 2014, 12:55 • 2 min
Definitíva o Gáboríkovi večer, Višňovský podľa ďalších zápasov

SOČI - Ani šesť dní pred štartom olympijského hokejového turnaja v Soči nevie vedenie slovenskej reprezentácie, či môže naisto počítať s niektorými oporami zo zámoria. Kým v prípade Mariána Gáboríka je šanca len malá, Ľubomír Višňovský by mal byť k dispozícii. Ani to však ešte nie je isté.

slovakia

left justify in out

Kanonier Columbusu Blue Jackets Gáborík absolvoval v decembri operáciu kľúčnej kosti a v utorok sa zapojil do tréningu so spoluhráčmi, aj keď bez osobných súbojov. Podľa vyjadrení jeho zamestnávateľa zimné olympijské hry v Soči nestihne, rozhodnutie však padne až vo štvrtok v noci. "Marián má dnes večer dôležité stretnutie s lekárom, ktorý má definitívne povedať, či áno alebo nie. Za seba môžem povedať, že z 24. januára máme potvrdenie od generálneho manažéra Jarma Kekäläinena, že Columbus mu nebude brániť a pustí ho do Soči. Marián však povedal, že posledné slovo bude mať lekár, ktorý berie plnú zodpovednosť za jeho zdravotný stav," uviedol generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora pri príležitosti prvej tlačovej konferencie v Slovak Point-e v Soči.

Naopak, obranca NY Islanders, ktorý pauzoval vyše troch mesiacov, už opäť hrá a od 27. januára stihol nastúpiť v štyroch zápasoch. Nad jeho príchodom napriek tomu stále visí otáznik. "Dnes sa budeme rozprávať, lebo jeho účasť ešte nie je na sto percent potvrdená. Musíme to predebatovať a prípadne sa budem musieť porozprávať aj s generálnym manažérom Islanders," uviedol Sýkora.

Višňovského situáciu skomplikoval prípad hviezdneho centra kanadskej reprezentácie Stevena Stamkosa. Ten po zranení holennej kosti bojoval s časom a dúfal, že sa do začiatku turnaja zotaví, no vedenie Tampy Bay mu nakoniec zelenú nedalo: "Bola to prvá informácia, ktorú sme včera dostali a nepomáha to našej situácii. Z toho vidieť, že olympiáda je, nechcem povedať druhoradá, ale kluby z NHL nerobia všetko pre to, aby tam svoje hviezdy pustili a chránia si ich."

Podobne by mohli konať aj "ostrovania". "Počuli sme všelijaké verzie. Myslím si, že pokiaľ bude zdravotne v poriadku, tak si účasť dokáže vybojovať. No v poslednom zápase sa pri jednom-dvoch striedaniach necítil stopercentne. Uvidíme, ako zvládne nasledujúce dva. Ak by ho nakoniec neuvoľnili, skomplikovalo by nám to situáciu, pretože ho môžeme nahradiť iba vtedy, keď by bol zranený. O všetkých týchto veciach sa s ním budeme dnes rozprávať. No keď klub povie nie, tak Ľubo darmo môže hovoriť áno. Tam je teraz najdôležitejšia NHL a tá musí súhlasiť," uviedol Sýkora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies