Dedička Korean Air dostala rok väzenia za zdržanie lietadla

NETKY.SK • 12 Február 2015, 11:26 • 2 min
Dedička Korean Air dostala rok väzenia za zdržanie lietadla

SOUL - Dcéru šéfa spoločnosti Korean Air a jednu z najbohatších žien v Južnej Kórei odsúdili dnes na rok väzenia za narušenie bezpečnosti a pravidiel leteckej dopravy.

slovakia

left justify in out

Verdikt súvisí s "orieškovou kauzou" z decembra minulého roku, keď zdržala štart lietadla v New Yorku kvôli - podľa nej - zle naservírovaným orieškom.

 

Bývalá viceprezidentka Korea Air Čo Hjon-a, známa pod anglickým menom Heather Cho, sa 5. decembra krátko po nástupe do lietadla rozčúlila, keď jej letuška v prvej triede doniesla požadované makadamské oriešky v pôvodnom obale a nenaservírovala ich na tanierik. 

 

Po emotívnej hádke s letuškou Čo Hjon-a nariadila pilotom, aby sa s lietadlom, ktoré už rolovalo na štartovaciu dráhu, vrátili k odletovej bráne newyorského letiska Johna F. Kennedyho. Tam donútila vedúceho palubného personálu, aby vystúpil z lietadla. 

 

Čo Hjon-a je už od 30. decembra vo vyšetrovacej väzbe a dobrovoľne sa vzdala všetkých funkcií. Prokuratúra pre ňu žiadala tri roky väzenia. Hlavného sudcu neobmäkčil ani jemu adresovaný list, v ktorom obvinená svoje správanie oľutovala. Po vynesení verdiktu sa rozplakala. 

 

Kauza, ktorej dali médiá meno "orieškový hnev", vyvolala rozsiahle pobúrenie juhokórejskej verejnosti a upozornila na vplyv, aký majú v ekonomike krajiny konglomeráty vlastnené bohatými rodinami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies