Debutant Zelenay v Kristových rokoch: Olympiáda je neskutočná

NETKY.SK • 8 August 2016, 09:45 • 2 min
Debutant Zelenay v Kristových rokoch: Olympiáda je neskutočná

RIO - Olympiáda je niečo neskutočné. Myslí si Igor Zelenay, hoci v nedeľu začal i ukončil svoju tenisovú púť v Riu. V 1. kole štvorhry, v ktorej bol krátko pred štartom hier nominovaný po odstúpení Martina Kližana, neuspel s Andrejom Martinom proti portugalskej dvojici Gastao Elias, Joao Sousa (4:6, 2:6).

slovakia

left justify in out

Zelenay v "Kristových rokoch" zavítal pod sochu Krista ako olympijský debutant. "Som vďačný Milošovi Mečířovi, že ma sem nominoval na poslednú chvíľu. Užíval som si to, ale škoda, že nemôžeme bojovať o vyššie méty. Možno by som aj vymenil viaceré moje víťazstvá za možnosť hrať tu o medaily. Je to fajn pocit byť tu a na druhej strane cítim sklamanie z vyradenia," vyznal sa Zelenay.

 

Slovenská dvojica mala pôvodne hrať proti nemeckej, ale menšie zranenie nohy nepustilo Philippa Kohlschreibera na dvorec. Druhým mužom mal byť Lennard Struff. "Dnes to bolo ťažké. Portugalcom podmienky dosť vyhovovali. Pomalý betón a tie lopty moc neletia. Hrali rýchlo zozadu, čím boli nebezpeční na returnoch. Potrebovalo to kvalitný servis, lenže ten nám moc nešiel a tak nás dostávali pod tlak. Vedeli sme, do čoho ideme a tento súper bol možno ťažší ako tí Nemci."

 

O zmene súperov sa obaja slovenskí borci dozvedeli až popoludní: "Prišli sme sem na kurty a zrazu vidíme, že ten jeden Nemec nastupuje do autobusu a tak sme sa ho prekvapene spýtali, že čo sa deje a on, že sa Kohlschreiber zranil. Išli sme sa teda pýtať, čo ďalej, ale dlho nikto nič nevedel."

 

Slovákom až neskôr oznámili, že hrajú proti Portugalcom, čo sa vo svete tenisu nestáva. Aj táto situácia evokuje, že v olympijskom Riu nie je veľa vecí s "kostolným poriadkom". Zelenay má na to jednoznačný názor: "Tu je to celkovo chaotické. Súvisí to s turnajom po viacerých stránkach. A aj s inými podmienkami. Olympiáda je krásna, ale cítiť aj príliš veľa nedostatkov, napríklad na začiatku studená voda v Olympijskej dedine a potom aj tá strava, to je ozaj nemilé prekvapenie. Ale je to olympiáda, človek ju musí brať takú, aká je a ja som vďačný, že som tu mohol byť. No pokúsim sa prebukovať letenku a ísť čo najskôr domov. Chcem hrať na budúci týždeň ďalší turnaj a teším sa na moju dcéru."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies