Debata o rozpočte v macedónskom parlamente sa zvrhla na pästnú potýčku!

NETKY.SK • 27 August 2014, 06:52 • 2 min
Debata o rozpočte v macedónskom parlamente sa zvrhla na pästnú potýčku!

SKOPJE - Rozprava o rozpočte sa dnes v macedónskom parlamentnom výbore zvrhla v pästnú potýčku - poslanci zo súperiacich etnických albánskych strán si vymieňali urážky, potom sa začali postrkovať a napokon došlo aj na päste. Macedónske médiá napísali, že jeden poslanec vyhľadal lekárske ošetrenie so zranením oka, informovala agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Nie je jasné, čo vyvolalo šarvátku medzi poslancami opozičnej Demokratickej strany Albáncov (DPA) a Demokratickej únie za integráciu (DUI), ktorá je členom vládnej koalície. Podľa zverejnených televíznych záberov sa do bitky zapojilo asi sedem poslancov. Ochranka parlamentu zakročila a oddelila ich od seba.

      

Hlavný koordinátor DPA Imer Aliu povedal, že strana opustí parlament, ak zákonodarný zbor nezačne konanie voči poslancom DUI, zatiaľ čo DUI vyzvala na okamžité vyšetrenie incidentu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies