Mercedes sa v Nemecku predstaví s jednou novinkou

NETKY.SK • 25 Júl 2019, 14:58 • 2 min
Mercedes sa v Nemecku predstaví s jednou novinkou

BRATISLAVA - Stajňa Mercedes AMG Petronas prežíva priam rozprávkovú sezónu 2019. Zo všetkých pretekov sa im nepodarilo vyhrať len raz, a to v Rakúsku na Spielbergu. Pri príležitosti konania Veľkej ceny v krajine, odkiaľ pochádza dodávateľ ich motorov, sa na trati predstavia v trošku inom svetle.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kalendár F1 sa počas tohto víkendu presúva do Nemecka, konkrétne na okruh Hockenheim. Stajňa Mercedes tu má v podstate svoj druhý domov. I keď jej sídlo sa nachádza v Británii, motory im dodáva prestížna nemecká automobilka zo Stuttgartu. 

 

img

 

Stajňa si okrem iného pripomína aj 125 rokov motoršportu. Vedenie sa preto rozhodlo, že do víkendovej VC vstúpia jej vozy so špeciálnym lakovaním. Zaujímavé na tom celom bude, že zmenou prejde len predné krídlo a nos monopostov. Zvyšok bude klasický strieborný s prvkami zelenej farby, aká je v logu Petronas. 

 

 

Po bočnej strane pred kokpitom pilotov sa bude vynímať umelecky podaný nápis Mercedes. Z tejto perspektívy je aj pekne vidieť, že dvojaké lakovanie nie je oddelené čiarou, ale aj na vrchnej strane, či po bokoch sa budú nachádzať kúsky nového lakovania.

 

 

Z celkového pohľadu to bude vyzerať, akoby niekto spredu vyšplechol na vozy bielu farbu. Voľba tejto farby však vôbec nie je náhodná. Autá Mercedesu boli spočiatku biele, no zmena prišla v roku 1934. Vtedajší model W25 nespĺňal váhový limit stanovený na 750 kilogramov. Nebola iná možnosť, ako bielu farbu z monopostov zbrúsiť. Bez laku ostala na monoposte len kovová konštrukcia striebornej farby. 

 

img

 

Veľká cena Nemecka bude pre Mercedes znamenať ešte jedno výročie. Bude to už 200-tý závod stajne ako tímu F1. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies