De Maiziere: Útok z Mníchova nie je prepojený s medzinárodným terorizmom

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 17:13 • 2 min
De Maiziere: Útok z Mníchova nie je prepojený s medzinárodným terorizmom

MNÍCHOV - Podľa slov nemeckého ministra vnútra Thomasa de Maiziera nič nenasvedčuje tomu, že by bol útočník z Mníchova "napojený na medzinárodný terorizmus".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

De Maiziere sa takto vyjadril po dnešnom zasadnutí spolkového bezpečnostného kabinetu, citovala ho agentúra AP.

 

Minister podľa vlastných slov hovoril s najvyššími nemeckými bezpečnostnými predstaviteľmi a zistil, že útočník nemal nijaký policajný záznam a nevedeli o ňom ani tajné služby. Dodal, že rodičia 18-ročného páchateľa s iránskym pôvodom prišli do Nemecka niekedy koncom 90. rokov ako žiadatelia o azyl.

 

Nemecká polícia po dnešnej prehliadke izby a bytu útočníka, vylúčila jeho spojenie s extrémistickou organizáciu Islamský štát. Domnieva sa však, že mladík mohol byť inšpirovaný masakrom, ktorý pred piatimi rokmi spáchal v Nórsku Anders Behring Breivik.

 

Páchateľ zastrelil v piatok v mníchovskom obchodnom stredisku Olympia deväť ľudí a následne aj sám seba. Pri útoku utrpelo zranenia aj ďalších 27 ľudí. Medzi doposiaľ potvrdenými zahraničnými obeťami na životoch sú traja tureckí občania a traja etnickí Albánci z Kosova.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies