Dcéra Fidela Castra po prvý raz od roku 1993 navštívila svoju vlasť

NETKY.SK • 7 August 2014, 06:57 • 2 min
Dcéra Fidela Castra po prvý raz od roku 1993 navštívila svoju vlasť

MIAMI - Dcéra bývalého kubánskeho vodcu Fidela Castra pricestovala do Havany navštíviť svoju ťažko chorú 88-ročnú matku Nataliu. Podľa dnešnej správy denníka Miami Herald Alina Fernándezová Revueltová zavítala na Kubu po prvý raz od roku 1993, keď na falošný pas utiekla z ostrova.

slovakia

left justify in out

Táto 58-ročná novinárka je otvorenou kritičkou komunistického režimu na Kube, ktorý tam vládne vyše 50 rokov. Tvrdí, že so svojím otcom nie je v kontakte. V autobiografii z roku 1998 opísala Fidela ako diktátora, pričom uviedla, že bližšie mala k jeho bratovi, súčasnému prezidentovi Raúlovi Castrovi.

 

Návšteva Castrovej dcéry môže podľa Miami Herald znamenať pokrok v dlhodobo nepriateľských vzťahoch medzi vládou v Havane a Kubáncami v zahraničí, ktorí broja proti komunistickému systému. Návštevu Aliny zrejme schválila kubánska vláda, ktorej bezpečnostné služby kontrolujú každého, kto vstupuje alebo odchádza z ostrova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies