Davi Cup: Francúzi vďaka tenistovi Gasquetovi vedú v semifinále v Chorvátsku

NETKY.SK • 16 September 2016, 17:25 • 2 min
Davi Cup: Francúzi vďaka tenistovi Gasquetovi vedú v semifinále v Chorvátsku

ZADAR - Francúzski tenisoví reprezentanti vedú nad domácimi Chorvátmi 1:0 v Zadare v semifinále svetovej skupiny Davisovho pohára 2016 družstiev mužov. Hostí poslal do vedenia Richard Gasquet, ktorý zdolal Bornu Čoriča 6:2, 7:6 (5), 6:1 v dueli na chvíľu prerušenom pre rozprsknutú žiarovku umelého osvetlenia v hale Dvorana Krešimira Čosiča. Francúz sa v druhom sete dvakrát dostal z manka brejku vrátane skóre 4:5.

slovakia

left justify in out

Na tvrdom povrchu teraz nasleduje duel dobyvateľa newyorských US Open 2014 Marina Čiliča s Lucasom Pouillem. Posledný menovaný zastúpil v kádri krajiny galského kohúta Gaela Monfilsa, zatiaľ čo Gasquet nahradil iného zdravotne indisponovaného krajana Jo-Wilfrieda Tsongu.

"Zvíťazil som, to je najdôležitejšie zo všetkého. Je to Davis Cup, v ňom to nikdy nebýva jednoduché. Tri nula na sety je skvelý výsledok. Základom mojej dnešnej taktiky bolo udržiavanie súpera v pohybe. Začal som dobre a druhý set bol kľúčom. Cítim sa výborne," citovalo spravodajstvo MS tímov ITF 30-ročného Gasqueta, ktorý figuruje na 17. pozícii v renkingu ITF, v minulosti bol aj o desať priečok vyššie. Proti 19-ročnému Čoričovi (42.), ktorý vopred priznal, že to ide skúsiť napriek ťažkostiam s kolenom, hral premiérovo v kariére.

CHORVÁTSKO - FRANCÚZSKO 0:1 po piatkovej I. dvojhre
(Zadar, Dvorana Krešimira Čosiča, tvrdý povrch v hale)

Borna Čorič - Richard Gasquet 2:6, 6:7 (5), 1:6

Zostávajúci program:
Piatok:
Marin Čilič - Lucas Pouille

Sobota (15.00 h SELČ):
Ivan Dodig, Marin Draganja - Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut


Nedeľa (14.00 h SELČ):
Marin Čilič - Richard Gasquet
Borna Čorič - Lucas Pouille



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies