Daško: Luník IX je oproti niektorým oblastiam v cudzine Miami Beach

NETKY.SK • 8 September 2016, 18:28 • 2 min
Daško: Luník IX je oproti niektorým oblastiam v cudzine Miami Beach

BRATISLAVA – Sociálne siete napomáhajú negatívnej mienke majority o Rómoch. Mnohokrát sa tam o nich šíria dezinformácie a veľakrát na to kompetentní nereagujú, pritom by mali, myslí si Alexander Daško, predseda občianskeho združenia Lavuta, ktoré pracuje s mladými talentovanými Rómami.

slovakia

left justify in out

Nepáči sa mu, keď ľudia uveria, že rómska matka s troma deťmi dostane na dávkach aj vyše tisíc eur. "Je to jasné zavádzanie, ale niekto odfotí šek s takouto sumou, dá to na web, napíše tam niečo o Rómoch a už to má byť pravda," povedal dnes v diskusii v rámci odborného seminára Nadácie otvorenej spoločnosti o systematickej práci s rómskou komunitou. Takáto rodina môže podľa neho dostať maximálne okolo 400 až 500 eur.

 

Tvrdí, že v takmer každom štáte sa nájde sociálne slabšia vrstva. Napríklad Luník IX je podľa neho v porovnaní s niektorými oblasťami v Maroku, Portugalsku či Brazílii "hotové Miami Beach, hoci z toho robia všetci tragédiu a mnohí si na tom polámali zuby".

 

Názory, že Rómovia "okrádajú tento štát sú podľa neho na diskusiu". "Nielen Rómov, ale i ostatných ľudí naučila spoločnosť nepracovať a kalkulovať. Lebo ak dostanete minimálnu mzdu a musíte do práce cestovať, radšej sa mnohým oplatí sedieť doma a dostať o niečo menej," uviedol Daško.

 

Voči takýmto nepravdám týkajúce sa Rómov by podľa Daška mali zakročiť verejnoprávne médiá alebo ministerstvo či ústredie práce. "Keď natrafia na takúto informáciu, treba sa k nej rázne vyjadriť," myslí si. Daško poukázal, že štát by mal v tejto veci robiť väčšiu osvetu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies