Letisko v Košiciach a Poprade pre údajnú bombovú hrozbu evakuovali

NETKY.SK • 17 Apríl 2023, 10:55 • 2 min
Letisko v Košiciach a Poprade pre údajnú bombovú hrozbu evakuovali

KOŠICE - Letisko v Košiciach a v Poprade v pondelok ráno pre údajnú bombovú hrozbu evakuovali. Pyrotechnická prehliadka na košickom letisku bola negatívna, nález bomby sa zatiaľ nepotvrdil ani na popradskom. Hrozba sa podľa informácií mala týkať aj ďalších letísk na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Prevádzku letiska v Košiciach už obnovili, potvrdila jeho hovorkyňa Lucia Kočišová s tým, že lety neboli narušené žiadnym spôsobom. "Po prijatí informácie od Policajného zboru (PZ) na oddelenie letovej prevádzky letiska Košice boli okamžite vykonané všetky potrebné úkony spojené so zaistením bezpečnosti zamestnancov letiska a spoločností pôsobiacich na letisku a cestujúcej verejnosti," uviedla.

 

Podľa jej slov evakuovali letiskový terminál. Výsledok pyrotechnickej prehliadky budov letiska, priľahlých priestorov a parkovísk bol negatívny. Potvrdila tiež, že ranné pravidelné linky do Viedne, Varšavy a Prahy odleteli bez problémov ešte pred oznámením, že v priestoroch letiska môže byť umiestnená bomba.

 

Ako uviedol Martin Švidroň z oddelenia marketingu Letiska Poprad-Tatry, evakuovať museli približne 100 ľudí. "Aktuálne stále kontrolujú celý náš areál, ktorého súčasťou sú prevádzkové budovy, riadiaca veža, budova všeobecného letectva, administratívna budova aj terminály. Nález bomby sa zatiaľ nepotvrdil," priblížil s tým, že k evakuácii pristúpili približne o 8.30 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona