Dánsko a Švédsko by mohlo spojiť medzinárodné metro

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 06:50 • 2 min
Dánsko a Švédsko by mohlo spojiť medzinárodné metro

KODAŇ - Dánsku metropolu Kodaň a švédske mesto Malmö by mohlo prepojiť medzinárodné metro.

slovakia

left justify in out

Podľa pondelkového vyhlásenia starostov týchto miest Franka Jensena a Katrin Stjernfeldtovej by takéto dopravné spojenie posilnilo pozíciu škandinávskeho regiónu v Európe.

 

Toto spojenie by podľa predstaviteľov miest mohlo byť zrealizované v roku 2035 a pre oblasť by znamenalo nové pracovné príležitosti a ďalší potenciál pre investície.

 

Podľa súčasného návrhu by metro medzi dánskou metropolou a švédskym Malmö mohlo premávať každú minútu a pol. Cesta by trvala 23 minút, čím by sa súčasná dĺžka cestovania medzi mestami skrátila takmer o polovicu.

 

Kodaň a Malmö v súčasnosti spája Öresundský most, ktorý je najdlhším kombinovaným, železnično-cestným mostom v Európe. Ten umožňuje v súčasnosti prepravu maximálne 1,3 milióna cestujúcich za hodinu. Toto číslo by sa vďaka výstavbe medzinárodného metra mohlo zvýšiť na 2,3 milióna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies