Dánska lodiarska firma Maersk Line plánuje zrušiť 4-tisíc pracovných miest

NETKY.SK • 4 November 2015, 15:30 • 2 min
Dánska lodiarska firma Maersk Line plánuje zrušiť 4-tisíc pracovných miest

KODAŇ - Dánska lodiarska spoločnosť Maersk Line plánuje do dvoch rokov zrušiť asi 4000 pracovných miest. Ako dôvod uviedla klesajúci dopyt.

slovakia

left justify in out

Najväčšia spoločnosť pre lodnú kontajnerovú prepravu na svete, ktorá je súčasťou dánskeho konglomerátu A. P. Moller-Maersk, dodala, že rušenie pozícií sa uskutoční do konca roka 2017. Firma v súčasnosti zamestnáva na pevnine približne 23.000 ľudí.

 

"Toto rozhodnutie sa nám neprijímalo ľahko, no sú to nevyhnutné kroky na docielenie transformácie nášho biznisu," povedal výkonný riaditeľ Maersk Line Soren Skou. Okrem rušenia pracovných miest spoločnosť zníži aj plánované investície.

 

Maersk Line tak oznámila podobné kroky ako minulý mesiac Maersk Oil, ropná divízia koncernu A. P. Moller Maersk. Tá uviedla, že tento rok zníži počet pracovných miest o 1250. Dôvodom sú nízke ceny ropy, ktoré zasiahli do výsledkov aj ďalších ropných spoločností. Materská spoločnosť A. P. Moller-Maersk plánuje výsledky za 3. kvartál zverejniť v piatok 6. novembra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies