Daňovníci s odkladom pri dani z príjmov majú posledný deň

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 13:40 • 2 min
Daňovníci s odkladom pri dani z príjmov majú posledný deň

BRATISLAVA - Pre vyše 100-tisíc daňových subjektov je pondelok 30. júna posledným dňom na podanie daňového priznania k dani z príjmu za rok 2013 a takisto na zaplatenie dane.

slovakia

left justify in out

Práve toľko daňovníkov s príjmami iba zo Slovenska si totiž zvolilo tento rok odklad daňového priznania o najdlhšie možné obdobie, teda o tri mesiace do konca júna. Finančná správa upozorňuje, aby na svoje zákonné povinnosti nezabudli. Za nepodanie daňového priznania totiž hrozia sankcie vo výške od 60 do 16 000 eur.

 

Daňové priznanie na daň z príjmu za rok 2013 pritom podáva každý občan, ktorého príjem za minulý rok prekročil hranicu 1 867,97 eura a nerobí mu ročné zúčtovanie zamestnávateľ. Sadzba dane je 19 %. Pre právnické osoby platí, že daňové priznanie je povinná podať každá firma bez ohľadu na výšku príjmov v roku 2013. Od nového roka tiež platia nové pravidlá a pre firmy nie je v súčasnosti stanovená žiadna minimálna výška dane. To znamená, že v daňovom priznaní k dani z príjmov je potrebné uvádzať daň bez ohľadu na jej výšku, t.j. aj v prípade, ak nepresiahne sumu 17 eur. Firmy podľa nových pravidiel nie sú povinné zaplatiť vypočítanú daň, ak nepresiahne 5 eur. 

 

V prípade príjmov zo zdrojov v zahraničí bola maximálna lehota na odklad podania daňového priznania a zaplatenia dane šesť mesiacov. Túto možnosť podľa finančnej správy využilo viac ako 14-tisíc daňových subjektov. Ich posledný termín na podanie daňového priznania tak bude 30. septembra 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies