Danko sa vo Vatikáne stretne s pápežom Františkom

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 14:39 • 2 min
Danko sa vo Vatikáne stretne s pápežom Františkom

RÍM/BRATISLAVA - Generálna audiencia u pápeža Františka je hlavným bodom pracovnej návštevy predsedu Národnej rady SR Andreja Danka (SNS) vo Vatikáne, na ktorú dnes s delegáciou odletel z bratislavského letiska.

slovakia

left justify in out

Svätú stolicu spolu s Dankom navštívia aj podpredseda parlamentu Béla Bugár (Most-Híd) a šéf poslaneckého klubu OĽaNO-NOVA Richard Vašečka. Danko a Bugár budú mať po generálnej audiencii aj krátke osobné stretnutie s pápežom.


Dnes večer je v Ríme naplánovaná recepcia pri príležitosti štátneho sviatku sv. Cyrila a Metoda a prevzatia predsedníctva SR v Rade EÚ. Večer sa uskutoční slávnostný koncert v Bazilike sv. Praxedy, kde zaznie hudobné dielo Ľubomíra Horňáka Dvaja bratia Cyril a Metod.


V chráme, ktorý stojí na miestach historicky spätých s rímskym pobytom svätých Cyrila a Metoda, vystúpia sólisti Sisa Lelkes–Sklovská, Dušan Jarjabek a Otokar Klein. Verše Milana Rúfusa, Daniela Heviera a Mariána Brezániho prednesie Jozef Šimonovič.


Záštitu nad koncertom prevzali minister kultúry Marek Maďarič (Smer-SD) a emeritný prefekt Kongregácie pre evanjelizáciu národov, slovenský kardinál Jozef Tomko.


V stredu sa vo Vatikáne uskutoční generálna audiencia u pápeža Františka. Popoludní sa ešte pred návratom do vlasti Danko zúčastní na komentovanej prehliadke Vatikánu a centra Starého Ríma.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies