Danko: Rekreačné poukazy sú už v koalícii odkomunikované

NETKY.SK • 9 September 2018, 13:03 • 2 min
Danko: Rekreačné poukazy sú už v koalícii odkomunikované

BRATISLAVA - Téma rekreačných poukazov je v koalícii odkomunikovaná, nový inštitút musí už len prejsť cez Národnú radu SR.

slovakia

left justify in out

Predseda SNS Andrej Danko ju už prediskutoval aj s ministrom financií Petrom Kažimírom (Smer-SD) a ten je s tým podľa neho "v pohode".

 

Okrem podpory odvetvia cestovného ruchu ide podľa Danka aj o súčasť boja s čiernou ekonomikou. "Časť zamestnávateľov dáva odmeny do obálok. Je to boj s čiernou ekonomikou, chceme zlegalizovať tieto odmeny. Keď to dajú k dovolenkovému poukazu, bude to bez odvodov a daní, čo bude zaujímavé aj pre podnikateľov," uviedol v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike.

 

Nárok na zvýhodnený rekreačný poukaz bude mať podľa Danka zamestnávateľ s pracovným alebo obdobným pomerom trvajúcim aspoň dva roky, alebo živnostník s minimálne dvojročnou živnosťou. Ak o to zamestnanec bude mať záujem, vo firmách s viac ako 49 zamestnancami to bude povinné.

 

Zvýhodnený poukaz bude mať celkovú hodnotu 500 eur, z toho zamestnávateľ prispeje 275 eurami.

 

Danko zdôraznil, že je to inštitút, ktorý poznajú mnohé západné Zákonníky práce. Turizmus na Slovensku podľa neho potrebuje podporu. "Snívam aj o osobitnom ministerstve pre šport a cestovný ruch, je to oblasť, ktorá je zanedbaná, poddimenzovaná, potrebuje injekciu. Pomôže to naštartovať rôzne oblasti, dostane veľkú dávku financií do cestovného ruchu," dodal predseda SNS.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies