Danko nepremýšľa nad tým, ako by koalícia fungovala bez Fica

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 06:31 • 2 min
Danko nepremýšľa nad tým, ako by koalícia fungovala bez Fica

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) nepremýšľa nad tým, ako by koalícia fungovala bez premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Verí, že sa predseda vlády čo najskôr uzdraví.

slovakia

left justify in out

"Nesnažím sa zamýšľať nad tým, ako budeme fungovať bez Roberta Fica. Lekári robia všetko pre to, aby sa dostal opäť do procesu," povedal dnes na tlačovej konferencii v parlamente. S premiérom hovoril, ale podrobné informácie o jeho zdravotnom stave nepozná.

 

Premiér Fico je od štvrtka 14. apríla hospitalizovaný v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH). Zostane tam do konca tohto týždňa. Lekári ho chcú ešte pozorovať.

 

Ošetrujúci lekári nechceli premiérovu diagnózu konkretizovať. Podľa Denníka N mal Fico akútny koronárny syndróm. Zdravotný stav sa mu ale nezhoršuje, povedal generálny riaditeľ NÚSCH Mongi Msolly pre web Aktuality.sk. Premiér zrušil tohtotýždňový oficiálny program.

 

Danko zhodnotil aj prvý deň druhej schôdze Národnej rady SR. Chcel by, aby sa do snemovne vrátila odbornosť, človečenstvo a slušnosť. Nepáči sa mu hašterenie a urážky v parlamente, ktoré dnes predviedol líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič. Danko plánuje s Matovičom o jeho správaní hovoriť.

 

"Je problém splniť každému detské želania a túžby. Chcel by som mať čarodejný Arabelin prsteň, aby som vedel Igorovi Matovičovi splniť všetky jeho životné túžby. Aby som ho vedel urobiť šťastným, aby nemusel poslancov urážať. Absolvujem stretnutia s ním, aby som pochopil, z čoho to pramení," povedal predseda parlamentu.

 

Danko poukázal na zmeny v parlamentných výboroch, ktoré sa dnes udiali. Ako príklad ústretovosti koalície voči opozícii uviedol zníženie pomeru poslancov vo výboroch v prospech opozície. Nie všetkým požiadavkám opozície mohla podľa Danka koalícia vyhovieť.

 

Predseda parlamentu hovoril aj o postoch podpredsedov výborov, do ktorých mala nominovať poslancov ĽSNS. "Prišli aj požiadavky, ktoré šokovali. Požiadavka, aby - vzhľadom na to, že sa poslanci ĽSNS vzdali jedného miesta - bolo šesť výborov daných do podpredsedníctva ĽSNS. Čo sme ako koalícia nedokázali akceptovať," povedal.

 

Šéf snemovne mieni urobiť aj opatrenia pre poslankyňu OĽaNO-NOVA Silviu Petruchovú, ktorá je na vozíčku. "Dnes mala nekomfortný priestor, za čo sa jej ospravedlňujem. V blízkej dobe v tejto veci zjednám nápravu," avizuje Danko.

 

Predseda parlamentu chce, aby rokovanie parlamentu prebiehalo dôstojne a vecne. "Je dôležité, aby sme sa zaoberali programovým vyhlásením vlády. Verím, že zajtra bude rokovanie konštruktívne a pragmatické a budeme spieť k meritu veci," uzavrel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies