Danko: Bugár je najrafinovanejší politik Slovenska, chce zneužiť Rusínov

NETKY.SK • 7 Október 2014, 16:56 • 2 min
Danko: Bugár je najrafinovanejší politik Slovenska, chce zneužiť Rusínov

BRATISLAVA – Predseda Mosta–Híd Béla Bugár je najslušnejší, ale zároveň najrafinovanejší politik Slovenska a aktuálne sa snaží zneužiť rusínsku menšinu na ceste k autonómii. V diskusnej relácii na portáli Teraz.sk to vyhlásil predseda SNS Andrej Danko.

slovakia

left justify in out

Reagoval tým na správu TASR, podľa ktorej sa Okrúhly stôl Rusínov Slovenska (OSRS) 4. októbra dohodol „na začatí rozhovorov so zástupcami všetkých národnostných menšín na Slovensku za účelom spoločného postupu pri presadzovaní návrhu národnostného zákona“.

 

„Návrh zákona o národnostných menšinách a o ich financovaní, ktorý Slovenská republika nemá a ktorý by mal okrem iného pojednávať aj o zriadení a fungovaní menšinových samospráv, bude súčasťou Programu rozvoja rusínskej národnostnej menšiny, prípravu ktorého OSRS finalizuje,“ povedal pre TASR hovorca OSRS Peter Medviď.

 

Podľa Danka má táto správa korene v politike Mosta–Híd. „Bugár dokáže získať pre občiansku spoločnosť Luciu Žitňanskú a dnes som žasol z tlačovej správy TASR, podľa ktorej majú Rusíni snahu dosiahnuť autonómiu. Rétorikou Bugára,“ povedal predseda SNS.

 

„Predpokladám, že Bugár pochopil, že nemôže používať v požiadavkách čisto maďarskú kartu a začína zneužívať Rusínov na cestu k autonómii. V najbližšom čase ich vyzveme, aby sa zneužívať nedali,“ vyhlásil Danko s tým, že niektoré rusínske občianske združenia majú podľa neho blízko k Mostu–Híd.

 

Danko neverí vyhláseniam Bélu Bugára, podľa ktorého územná autonómia nie je agendou Mosta–Híd. „Politika SMK a Hídu je pre mňa v jednej veci identická. Pán Berényi je úprimný politik, ktorý sa netají tým, že pre neho je komunál cesta k autonómii,“ konštatuje Danko. „Najslušnejší a najrafinovanejší politik Slovenska je pán Bugár, ale ide takisto k cieľu, ktorý si vytýčil,“ zdôraznil predseda  SNS.

 

Béla Bugár názory predsedu SNS odmieta. "Pán Danko si mýli pojmy s dojmami. My máme ako jediná politická strana víziu, kde je jednoznačne napísané, ako si predstavujeme Slovenskú republiku o desať - pätnásť rokov. Kde o územnej autonómii vôbec neuvažujeme," povedal pre Teraz.sk predseda Mosta-Híd.
 

V diskusii na Teraz.sk sa Danko venoval aj ambíciám SNS v Martine, Banskej Bystrici a Poprade, téme richtárskeho kódexu, ktorý popri SNS presadzuje aj Sieť, a polemike s OĽaNO a Igorom Matovičom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies