Ďalšie dve dôchodkyne naleteli falošným vnukom, prišli o úspory!

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 13:13 • 2 min
Ďalšie dve dôchodkyne naleteli falošným vnukom, prišli o úspory!

NITRA - Ďalšie dve dôchodkyne v Zlatých Moravciach a Nitre prišli podvodným spôsobom o svoje úspory.

slovakia

left justify in out

„V obidvoch prípadoch použili podvodníci starý a osvedčený trik, na ktorý polícia opakovane upozorňuje. Napriek tomu naň dôchodkyne naleteli,“ skonštatovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.  
     

V Zlatých Moravciach odovzdala 68-ročná Mária neznámej žene 1800 eur. Odovzdaniu peňazí predchádzal telefonát s údajným vnukom dôchodkyne. Ten starej mame povedal, že po peniaze pošle svoju sekretárku, pretože je pracovne vyťažený. V Nitre oslovila telefonicky 75-ročnú Martu žena, ktorá sa predstavila ako jej vnučka a chcela si od babky požičať 2000 eur. „Falošná vnučka poslala pre babku aj taxík, ktorý ju odviezol do banky, aby mohla uskutočniť výber peňazí. Na ceste domov ju pred vchodom oslovil neznámy muž. Predstavil sa ako kolega jej vnučky. Tvrdil, že ona nemôže prísť, takže jej peniaze zanesie,“ informovala Bruchterová.  
     

Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu a po páchateľoch pátra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies