Najbohatší muž sveta vymenoval svoju dcéru do čela módneho domu Dior

NETKY.SK • 12 Január 2023, 13:45 • 2 min
Najbohatší muž sveta vymenoval svoju dcéru do čela módneho domu Dior

BRATISLAVA - Najbohatší muž sveta, Francúz Bernard Arnault, vymenoval svoju dcéru Delphine do čela módneho domu Dior.

slovakia

left justify in out

Ako referuje spravodajský web BBC, Arnault tak učinil v rámci reorganizácie skupiny luxusných značiek LVMH, ktorá je najhodnotnejšou spoločnosťou v Európe.

Do jej portfólia patria popredné značky vrátane Fendi a Louis Vuitton a má hodnotu približne 336 miliárd libier. Odchádzajúci šéf Dioru Pietro Beccari nahradí dlhoročného generálneho riaditeľa značky Louis Vuitton Michaela Burkea.

 

img


„Delphine Arnault aj Beccari sú veľmi rešpektovaní, takže ide o logické povýšenia v rámci skupiny,“ povedala analytička Credit Suisse Natasha Brilliant.

Všetkých päť Arnaultových detí zastáva riadiace pozície v značkách v skupine. Zmeny, ktoré vstúpia do platnosti vo februári, nasledujú po nedávnom vymenovaní Antoina Arnaulta, najstaršieho syna Bernarda Arnaulta, do čela rodinnej holdingovej spoločnosti.

Alexandre Arnault má na starosti produkty a komunikáciu značky Tiffany, zatiaľ čo Frédéric Arnault je výkonným riaditeľom značky Tag Heuer. Najmladšie dieťa, Jean Arnault, vedie marketing a vývoj produktov pre divíziu hodiniek Louis Vuitton.

 

img

Bernard Arnault v decembri 2022 predbehol Elona Muska a stal sa najbohatším človekom na svete.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona