Ďalší problém s nákladnou loďou? Prúd ju unáša bez členov posádky na palube!

NETKY.SK • 7 Apríl 2021, 20:6 • 2 min
Ďalší problém s nákladnou loďou? Prúd ju unáša bez členov posádky na palube!

Nákladnú loď pri Nórsku unáša voda. Je bez posádky a zachrániť ju sa pokúsia vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

Nórski a holandskí odborníci mali v pláne urobiť to už v stredu, museli to však odložiť pre zlé poveternostné podmienky.

„Život a zdravie sú vždy našou prvou prioritou počas incidentu, ako je tento, a vykonanie záchrany musí byť bezpečné,“ povedal pohotovostný riaditeľ Nórskej pobrežnej správy Hans Petter Mortensholm.

Nórska tlačová agentúra NTB informovala, že podľa záchranného plánu by mali na lodi z vrtuľníka vysadiť štyroch holandských expertov. Tí by na lodi mali pripevniť laná, ktorými ju spoja s dvoma čakajúcimi remorkérmi.

 V pondelok v noci na rozbúrenom mori sa na lodi poškodil hlavný motor a celá 12-členná posádka vyslala tiesňové volanie. Neskôr ich evakuovali vrtuľníkom.

 

img

 

Podľa nórskych predstaviteľov sa však počasie v oblasti trochu zlepšilo a lodi už prevrátenie, ktorého sa obávali, nehrozí, hoci je naklonená o 40 až 50 stupňov. 

 

Plavidlo more pomaly unáša smerom k pevnine a existuje riziko, že by v stredu v noci mohla naraziť na pobrežie. Loď má v nádržiach značné množstvo nafty a palivového oleja, čo by mohlo v prípade úniku do mora spôsobiť veľké environmentálne škody

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona