Ďalší otrasný sexuálny škandál vyplával na povrch: Tréner zneužíval maloleté kanadské lyžiarky!

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 10:39 • 2 min
Ďalší otrasný sexuálny škandál vyplával na povrch: Tréner zneužíval maloleté kanadské lyžiarky!

Montreal - Štyri kanadské lyžiarky Genevieve Simardová, Gail Kellyová, Amelie Frederique Gagnonová a Anna Prchalová priznali, že ich sexuálne zneužíval bývalý tréner Bertrand Charest. Sudca minulý týždeň vyhovel ich žiadosti o zrušení zákazu zverejniť ich identitu.

slovakia

left justify in out

Všetky štyri zjazdárky sa zúčastnili na tlačovej konferencii po viac ako 20 rokoch po ich opakovanom zneužívaní. "Moje detstvo bolo ukradnuté," povedala Simardová a dodala: "Lyžovanie bolo mojou vášňou, snažila som sa o skvelé veci, mala som sny a lyžovanie bolo môj život. Sexuálne zneužívanie, ktorého sa dopustil tréner, úplne zničilo moje sebavedomie."

 

Charesta pred rokom uznali vinným z 37 z celkovo 57 obvinení súvisiacich so zneužívaním. Dostal 12-ročný trest odňatia slobody, vlani mu bola odoprená kaucia. Charest zneužíval dievčatá v rokoch 1991 až 1998, všetky okrem jednej boli mladšie ako 18 rokov. Jeho najmladšia obeť mala iba dvanásť rokov (!) .

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies