Ďaľší bankový gigant Sumitomo Mitsui sťahuje európsku centrálu do Frankfurtu nad Mohanom

NETKY.SK • 4 Júl 2017, 12:09 • 2 min
Ďaľší bankový gigant Sumitomo Mitsui sťahuje európsku centrálu do Frankfurtu nad Mohanom

FRANKFURT NAD MOHANOM - Sumitomo Mitsui je ďalším bankovým gigantom, ktorý si vybral Frankfurt nad Mohanom za sídlo svojej centrály pre Európsku úniu (EÚ) po odchode Veľkej Británie z európskeho bloku. Nasleduje tak spoločnosti Standard Chartered a Nomura. Americké veľkobanky Goldman Sachs a Morgan Stanley zvažujú podobný krok.

slovakia

left justify in out

"Frankfurt nad Mohanom sa stal hlavným kandidátom na presídlenie bankových prevádzok, ktoré opúšťajú Londýn," vyhlásil Hubertus Väths, riaditeľ lobistickej organizácie Frankfurt Main Finance. "Frankfurtu a celému regiónu to prináša jasné výhody."

 

No aj keď je radosť z tejto správy pochopiteľná, dokonca aj tí, ktorí podporujú Frankfurt nad Mohanom, priznávajú, že skutočný rozsah sťahovania bánk bude obmedzený.

 

Plánované sťahovanie zodpovedá skôr pramienku, ako mohutnému prúdu. Každá z bánk totiž uvažuje o presune len niekoľko stoviek pracovných miest. A tieto zmeny sa nestanú naraz, ale postupne, pripomenul Oliver Wagner, riaditeľ Asociácie zahraničných bánk v Nemecku, ktorý propaguje Frankfurt nad Mohanom.

 

To sotva postačí na to, aby sa pohol index globálnych finančných centier, teda rebríček svetových finančných centier. Frankfurtu nad Mohanom v ňom patrí 23. priečka, zatiaľ čo Londýn je prvý, pred New Yorkom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies