Dajte STOP pohromám v kuchyni

NETKY.SK • 10 September 2015, 11:00 • 2 min
Dajte STOP pohromám v kuchyni

BRATISLAVA - Rozvarená zelenina, nevykysnutý chleba, kotlety tvrdé ako podošva, tiež sa vám občas takto "zadarí" v kuchyni? Nezúfajte, nie ste v tom samy.

slovakia

left justify in out

Na zeleninu so sódou, na cibuľu so soľou

Bojíte sa aby sa zelenina nerozvarila a vôbec aby v hrnci nestrávila toľko času, že stratí všetky cenné vitamíny? Potom pridajte trochu jedlej sódy do vody, v ktorej ju varíte. Rýchlejšie zmäkne a uchová si nielen farbu, ale tiež všetky zdraviu prospešné látky. Aj proces smaženia cibule môžete urýchliť. Stačí ju mierne osoliť. Soľ z nej vytiahne tekutinu a cibuľa bude rýchlejšie hotová. 

 

Kotlety a steaky na jednotku

Miluje váš partner kotlety a steaky a vám sa nie a nie podariť? Nezabúdajte na marinádu. Na marinádu môžete použiť zázvorovú alebo cesnakovú pastu, koriander, chilli, jogurt. Mäso zakryte a udržujte v chlade. Marinujte ho dva dni. Vďaka dvojdňovej marináde bude mäso neuveriteľne krehké. Potom stačí iba 5 až 7 minút v rúre a na stole máte luxusnú pochúťku.  

 

Pri príprave steaku je dôležité, aby bola panvica poriadne rozpálená, inak nepríde k skaramelizovaniu mäsa, ktoré obsahuje prírodné cukry a mäso bude skôr varené. Ak sa chystáte pripravovať hovädzí či iný steak, vyberte mäso z chladničky a nechajte ho chvíľu ležať, vďaka tomu se rovnomernejšie upečie.

 

Domáci vanilkový cukor

Recept na domácí vanilkový cukor už ani ľahší byť nemôže. Použitý vanilkový lusk nikdy nevyhadzujte aj keď je už dávno prázdný. Namiesto toho ho vložte do uzatvárateľného pohára s obyčajným cukrom, ten potom získá vanilkovú arómu a môžete sa vrhnúť do pečenia sladkých dobrôt. 

 

Zmrzlina s glukózou

Stále sa vám nepodarilo vychytať tú správnu konzistenciu zmrzliny? Skúste vymeniť žĺtky za glukózu. Odpadne vám strach, že dostanete salmonelózu a navyše sa vám bude zmrzlina ľahko servírovať. 

 

Chlieb s vodou 

Nie je nad domáci chleba čerstvo vytiahnutý z rúry, krásne chrumkavý a voňavý. Ak nepečiete domáci chlieb v pekárni ale v rúre, dajte do nej nádobku s trochou vody. Tá sa začne odparovať a chleba potom bude ešte chrumkavejší.

 


 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies