BRATISLAVA - Rozvarená zelenina, nevykysnutý chleba, kotlety tvrdé ako podošva, tiež sa vám občas takto "zadarí" v kuchyni? Nezúfajte, nie ste v tom samy.
Na zeleninu so sódou, na cibuľu so soľou
Bojíte sa aby sa zelenina nerozvarila a vôbec aby v hrnci nestrávila toľko času, že stratí všetky cenné vitamíny? Potom pridajte trochu jedlej sódy do vody, v ktorej ju varíte. Rýchlejšie zmäkne a uchová si nielen farbu, ale tiež všetky zdraviu prospešné látky. Aj proces smaženia cibule môžete urýchliť. Stačí ju mierne osoliť. Soľ z nej vytiahne tekutinu a cibuľa bude rýchlejšie hotová.
Kotlety a steaky na jednotku
Miluje váš partner kotlety a steaky a vám sa nie a nie podariť? Nezabúdajte na marinádu. Na marinádu môžete použiť zázvorovú alebo cesnakovú pastu, koriander, chilli, jogurt. Mäso zakryte a udržujte v chlade. Marinujte ho dva dni. Vďaka dvojdňovej marináde bude mäso neuveriteľne krehké. Potom stačí iba 5 až 7 minút v rúre a na stole máte luxusnú pochúťku.
Pri príprave steaku je dôležité, aby bola panvica poriadne rozpálená, inak nepríde k skaramelizovaniu mäsa, ktoré obsahuje prírodné cukry a mäso bude skôr varené. Ak sa chystáte pripravovať hovädzí či iný steak, vyberte mäso z chladničky a nechajte ho chvíľu ležať, vďaka tomu se rovnomernejšie upečie.
Domáci vanilkový cukor
Recept na domácí vanilkový cukor už ani ľahší byť nemôže. Použitý vanilkový lusk nikdy nevyhadzujte aj keď je už dávno prázdný. Namiesto toho ho vložte do uzatvárateľného pohára s obyčajným cukrom, ten potom získá vanilkovú arómu a môžete sa vrhnúť do pečenia sladkých dobrôt.
Zmrzlina s glukózou
Stále sa vám nepodarilo vychytať tú správnu konzistenciu zmrzliny? Skúste vymeniť žĺtky za glukózu. Odpadne vám strach, že dostanete salmonelózu a navyše sa vám bude zmrzlina ľahko servírovať.
Chlieb s vodou
Nie je nad domáci chleba čerstvo vytiahnutý z rúry, krásne chrumkavý a voňavý. Ak nepečiete domáci chlieb v pekárni ale v rúre, dajte do nej nádobku s trochou vody. Tá sa začne odparovať a chleba potom bude ešte chrumkavejší.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies